Vanden Borre zijn eigenaardige voetbalcarrière

Joris De Wolf
| 11 reacties
Vanden Borre zijn eigenaardige voetbalcarrière
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anthony Vanden Borre start vanavond in de basis tegen KV Oostende, zo veel is zeker. Voor de 26-jarige verdediger is het zijn eerste basisplaats voor paars-wit sinds hij de club in 2007 verliet. Voetbalkrant.com maakte voor u een lijstje van zijn grillige carrière.

Anderlecht
Op zestienjarige leeftijd debuteerde Vanden Borre in het eerste elftal van Anderlecht. Hij werd beschouwd als een groot talent en deed het in zijn eerste seizoenen voor paars-wit vrij goed. Steeds vaker kreeg de rechtsback kritiek op zijn gedrag en op disciplinair gebied. Wanneer Anderlecht Marcin Wasilewski aantrok, was zijn liedje uitgezongen. Fiorientina legde bijna vier miljoen euro op tafel om de bonkige verdediger over te nemen.

Fiorentina
Bij de Italiaanse subtopper kon Vanden Borre nooit overtuigen. In oktober 2007 maakte hij zijn debuut als invaller in de wedstrijd tegen Juventus. In november 2007 mocht hij nog eens tien minuten opdraven tegen Reggina, maar verder kwam hij niet. In de winterstop bood Genoa zich aan om Vanden Borre over te nemen.

Genoa
Genoa kocht in de winterstop de helft van de transferrechten van Vanden Borre. Hij speelde dat seizoen nog zes wedstrijden in het shirt van Genoa. In de zomermercato van 2008 kocht Genoa ook de andere helft van de transferrechten. In het seizoen 2008-2009 ging het beter met Vanden Borre. Hij speelde mee in 25 competitiewedstrijden, waarvan acht als titularis. Genoa eindigde op een vijfde plaats in de Serie A.

Portsmouth
In het seizoen 2009-2010 werd Vanden Borre voor een jaar verhuurd aan het Engelse Portsmouth. Voor Pompey werd het een rampzalig seizoen. Ze eindigden op de negentiende plaats met een degradatie naar de Championship tot gevolg. Vanden Borre startte in vijftien wedstrijden en viel vier keer in. Hij keerde terug naar Genoa.

Genoa
Toen hij toekwam in Italië kreeg Vanden Borre te horen dat hij niet meer welkom was. De verdediger verbrak zijn contract en ging op zoek naar een nieuwe club. Racing Genk contracteerde hem.

Genk
Zijn transfer naar Genk leek in kannen en kruiken tot Genoa begon moeilijk te doen. De Italiaanse club beweerde dat hij daar nog onder contract lag, en blokkeerde de overgang. De transfer geraakte niet rond en Vanden Borre moest wachten tot na de winterstop om in actie te komen voor de Limburgers.

In januari 2011 maakte Vanden Borre zijn debuut voor Genk. Hij speelde een zeer goede tweede seizoenshelft en had een groot aandeel in de landstitel. In het seizoen 2011-2012 speelde Genk Champions League, Vanden Borre startte in vier van de zes groepswedstrijden. Ook in de competitie speelde hij vaak mee. Nadien geraakte de verdediger in onmin met trainer Mario Been. Racing Genk besloot op het einde van het seizoen zijn contract niet te verlengen.

Anderlecht
Vanden Borre zat enkele maanden zonder club. In januari 2013 kreeg hij een tweede kans bij zijn jeugdliefde Anderlecht. Hij moest zich eerste bewijzen bij het beloftenelftal. In maart maakte hij zijn heroptreden voor het eerste elftal. Het waren zijn enige speelminuten van het seizoen.

In juni kreeg Vanden Borre een contractverlenging tot 2015. Voorlopig speelde hij nog maar een wedstrijd in het paars-witte shirt. Afgelopen weekend tegen Standard viel hij in voor Guillaume Gillet, hij speelde meer dan een halfuur mee. Vanavond start hij na zes jaar eindelijk nog eens in de basis bij RSCA. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties