Reactie Cercle doet uitstekende zaak op de Freethiel

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Cercle doet uitstekende zaak op de Freethiel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cercle Brugge heeft vanavond Waasland-Beveren nog wat dieper in de put geduwd. De West-Vlamingen wonnen met 0-1. Thibaut Van Acker was beul van dienst.

Cédric De Volder in Beveren

Lorenzo Staelens verkoos op de Freethiel Gregory Mertens boven Tim Smolders op het middenveld. Junior Kabananga en Stephen Buyl – in de stadsderby nog succesvol aan het kanon – moesten De Vereniging opnieuw van doelpunten voorzien. Danny De Maesschalck probeerde de buit dan weer binnen te halen met de verwachte namen. Al kreeg Renaud Emond zijn kans in de punt.

Zondagavondtopper?

Er viel in de eerste helft weinig te beleven. Al kon Cercle aanspraak maken op een strafschop. Wim Smet floot voor een fout op Kabananga, maar legde het leer buiten de rechthoek. Terecht protest bij de groenhemden, die een eventuele voorsprong door de neus zagen geboord.

Dé grootste kans van de eerste periode was echter voor de thuisploeg. Kristof D’haene ging knullig onder een voorzet door. Ivan Trickovski verschalkte Joris Delle, maar het leer werd op de lijn ontzet door Gregory Mertens.

Waasland-Beveren liet de temperatuur in de tweede helft al meteen met enkele graden stijgen. Trickovski profiteerde van mistasten bij Stef Wils. De poging van de Macedoniër werd echter goed uit de hoek getikt door Delle. De doelman van Cercle – wederom in knaloranje outfit – speelde een secure partij.

Van Acker verslaat maatje

Het waren echter de West-Vlamingen die de stadionomroeper aan het werk zetten. Thibaut Van Acker nam een afvallende bal mooi op de slof. Colin Coosemans grabbelde nog tevergeefs in de hoek, 0-1. Leuk detail: Van Acker en Coosemans, die samen bij Club Brugge speelden, zijn goede vrienden.

Een kwartier voor affluiten waren De Trutten eigenlijk zegezeker. Jonathan Rowell pakte zijn tweede gele kartonnetje na inglijden op Van Acker. Waasland-Beveren probeerde wel nog een puntje uit de brand te slepen, maar het liep telkens mis in de zestien. Al slaagde Dalibor Veselinovic er in de slotminuten nog in om een bijna zeker doelpunt naast te mikken.

Sportieve redding?

Cercle Brugge doet alvast een uitstekende zaak met deze overwinning. De groenhemden – die met elf op vijftien een mooi reeks hebben neergezet – springen naar de achtste stek in het klassement. Daarmee laten de West-Vlamingen gevestigde waarden als KAA Gent en KV Mechelen achter zich. Maar misschien nog belangrijker: de sportieve redding lijkt verzekerd.

Waasland-Beveren blijft dan weer met een kater achter. De fusieclub blijft onder de rode streep staan en ziet enkel RAEC Mons nog dieper in het moeras zitten. Ondertussen blijft het uitkijken naar een nieuwe T1 op de Freethiel. Jean-Marie Pfaff zit vanavond alvast in de tribunes. Het zal toch niet waar zijn?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties