Reactie Van Acker: "Opdracht is nu simpel"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Van Acker: "Opdracht is nu simpel"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thibaut Van Acker zette Cercle Brugge vanavond op weg naar een 0-1-zege bij Waasland-Beveren. "De sportieve redding is alleszins nog geen feit. Er kan dit seizoen nog veel gebeuren."

Cédric De Volder in Beveren

Cercle Brugge heeft vanavond een uitstekende zaak gedaan op de Freethiel. De Vereniging won met het kleinste verschil van Waasland-Beveren. Het was uitgerekend Thibaut Van Acker die boezemvriend Colin Coosemans vloerde. “Het klopt dat we beste maatjes zijn, maar we hebben die punten nu eenmaal nodig. Ik gun Colin verder alles, maar op het veld is er geen plaats voor vriendschap.”

De Trutten zetten de voorbije weken een schitterende elf op vijftien neer. Cercle klimt daarmee naar een achtste stek in het klassement. “Ik denk dat we kunnen terugblikken op een goede heenronde”, vertelt Van Acker. “Het is nog steeds onze doelstelling om een rustig seizoen te draaien. Onze opdracht is nu simpel, hé. De concurrenten gewoon achter ons houden.” (lacht)

"Sportieve redding nog geen feit"

Een dikke maand geleden leken de West-Vlamingen nochtans op sterven na dood. “Het was misschien wel goed om met 5-0-te verliezen bij Standard”, legt de verdedigende middenvelder uit. “Op dat moment beseften we allemaal dat we ons geen nieuwe degradatiestrijd konden veroorloven. Het is duidelijk te zien op het veld dat iedereen voor elkaar door een vuur wil gaan.”

Van Acker wil echter niet gezegd hebben dat de sportieve redding nu ook een feit is. “Er kan dit seizoen nog veel gebeuren. Al zetten we Waasland-Beveren wel op acht punten. Dat is alleszins positief. Vorig seizoen streed ik met Beerschot AC tegen de degradatie. Dat is een straatje zonder einde.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties