"Slaap slecht als we verliezen"

"Slaap slecht als we verliezen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De AA Gent Ladies spelen vanavond in de BeNe League tegen Lierse. Een makkelijke wedstrijd wordt dat niet voor de thuisploeg, maar gesteund door de twaalfde man kan misschien ook tegen Lierse worden gewonnen.

Door Aernout Van Lindt

“We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd”, begint voorzitster Dominique Reyns tegen Voetbalkrant.com. “We geven ons tegen niemand zomaar gewonnen. Als je op voorhand niet in je kansen kan geloven, dan moet je niet spelen.”

“We hebben door de zege tegen Brugge een boost gekregen. Het is jammer dat we daarna twee weken hebben stilgelegen en nu twee keer in een week moeten spelen, al heeft iedereen de voorbije weken goed getraind.”

“Veel geleerd bij nationale ploeg”

Wie zeker goed getraind heeft de voorbije weken is Nicky Evrard. Zij is doelvrouw bij de nationale ploeg. “Ja, dat tempo ligt nog wat hoger”, aldus Evrard. “Bij de nationale ploeg kunnen we veel bijleren, zowel ik als Jassina (Blom, ook geselecteerd voor de WK-kwalificatiewedstrijden, maar niet tot spelen toegekomen)."

Evrard wil alvast een goed resultaat boeken tegen Lierse, want ze haat verliezen. “Als we verliezen, dan slaap ik slecht. Letterlijk.”

“Je moet het wel graag doen”

De doelvrouw geeft veel op voor de edele voetbalsport: “Ik mis ook vaak school en moet veel zelf bijhouden. Soms is dat moeilijk, gelukkig hou ik van voetbal. Je moet het wel graag doen om er zoveel tijd in te steken. En in België kan je als vrouw niet leven van het voetbal.”

“En dan hebben we nog geluk dat we zoveel studenten hebben”, aldus voorzitster Reyns. “School kan je nog eens missen, terwijl de werkende meisjes soms een halve dag verlof moeten nemen om een match te kunnen spelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties