Preud'homme: "Standard staat verder dan Club"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Preud'homme: "Standard staat verder dan Club"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge staat morgen alweer voor een moment van de waarheid. De West-Vlamingen trekken immers richting Luik voor een nieuwe Super Sunday. "Standard staat momenteel verder dan mijn ploeg", is Michel Preud'homme eerlijk.

Cédric De Volder in Brugge

Michel Preud’homme keert zondag terug naar zijn grond. De oefenmeester liep tussen 2001 en 2008 rond op Sclessin en bekleedde diverse functies bij Standard. “Het is de tweede keer dat ik met een andere Belgische club een wedstrijd tegen Standard speel. Het jaar na mijn landstitel met De Rouches keerde ik er terug met KAA Gent. Ik tref nu een compleet ander Standard aan. Al heb ik met de Luikse fans nog steeds een hechte band.”

"Standard is misschien wel dé titelfavoriet"

Preud’homme kreeg de blauw-zwarte trein de voorbije weken nog niet op topsnelheid. Hoe staat hij tegenover een wedstrijd tegen de leider? “Standard staat momenteel wellicht verder dan mijn ploeg. Guy Luzon beschikt over spelers die met een flits de wedstrijd kunnen beslissen. In mijn ogen zijn De Rouches misschien wel dé titelfavoriet. Maar dat speelt geen rol op één wedstrijd.”

“Ik verwacht dan ook een wedstrijd met veel strijd”, besluit Preud’homme. “En daar schuilt misschien het gevaar. Op het veld van KV Kortrijk werd er ook oorlog gevoerd, maar vergaten we ons eigen spel te spelen. Dat mag ons deze keer niet overkomen. Of ik in Luzon een jongere versie van mezelf zie? Ik ga toch soms eens zitten tijdens een wedstrijd? (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties