Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Lotto Park
Jong Anderlecht na schitterende start toch onderuit (3-6)
Manuel Gonzalez

Anderlecht stond tegen groepsleider Benfica na tien minuten al 2-0 voor, maar dan werden de Portugezen wakker en was het gedaan met lachen. In een mum van tijd werd het 2-3 en in de tweede helft maakte Benfica het helemaal af. Toch is paars-wit nog niet uitgeschakeld in de Youth Champions League.

Anderlecht tapte uit een heel ander vaatje dan in de heenmatch. Daar kwamen de jonge paars-witten er amper aan te pas, maar donderdagavond begon de thuisploeg als een wervelwind aan de partij. Leya Iseka zette na drie minuten een sterke rush in op de rechterflank en leverde de perfecte assist af voor Kawaya die makkelijk binnen te glijden had.

En er stonden net tien minuten op het bord als de voorsprong al verdubbeld werd. Jaadi zette zich achter een vrije trap net buiten de rechthoek, maar doelman Ferreira kon nog redden. Op de rebound van Bourard had hij enkel geen enkel verhaal. Anderlecht op rozen, maar Benfica knokte zich stilaan weer in de match.

Loepzuivere hattrick

Romario Baldé, de kwelduivel uit de heenmatch, begon zijn ritme te vinden en dat andere goudhaantje, Rochinha, knalde met zijn eerste kans staalhard voorbij Gies. Twee minuten later was alles te herspelen toen Baldé op links heel de verdediging oprolde, maar eerst gestuurt werd door Gies. In de herneming was Rochinha er echter als de kippen bij om gelijk te maken.

En met een loepzuiver hattrick maakte Rochinha er zelfs 2-3 van. Op een kleine twintig minuten had Benfica zijn ritme teruggevonden en Anderlecht snakte naar adem toen de aanvalsgolven bleven beuken op de verdediging en drie keer werd er ook vrij makkelijk een bres geslagen in de defensieve muur.

Jong Anderlecht voetbalde nog wat kansen bij elkaar, maar faalde voor doel. Benfica was dan weer efficiënter, net als in de echte Champions League. Na twee waarschuwingen bezegelde Pereira de wedstrijd op een loepzuivere counter: 2-4 en boeken toe. Baldé maakte er met een gelukje nog 2-5 van en Leya Iseka milderde tot 3-5, maar weer Baldé - wat is die jongen goed - maakte er 3-6 van.