België wint opnieuw niet van Oranje

Sander De Graeve
| 3 reacties

Onze nationale zaalvoetalploeg speelde vanavond tegen Nederland 3-3 gelijk. Gisteren werd het dezelfde score tegen datzelfde Oranje. vijf van de zes goals vielen in een interessante tweede helft.

Sander De Graeve in Lommel

België en Nederland keken elkaar vanavond voor de tweede keer in twee dagen tijd in de ogen. Gisteren werd het 3-3 nadat de Belgen in de tweede helft een 3-0 voorsprong nog uit handen gaven. Vanavond was de wedstrijd iets meer gesloten.

Beide doelmannen kregen in de eerste helft niet al te veel werk, al onderscheidde de Nederlandse goalie Van Maasbommel zich enkele keren wanneer Dabhi en Rosa Lima alleen voor zijn neus opdoken.

België met voorsprong rust in

Na enkele schuchtere pogingen aan beide zijden kreeg België dan toch de bal tegen de touwen. In minuut veertien van de twintig zette El Attabi knap voor naar Dabhi die de arme doelman keihard fusilleerde. El Attabi is overigens de enige Belg die in Nederland speelt.

In de laatste vijf minuten kwamen de Nederlanders toch nog sterk opzetten. Darri knalde voorlangs en Velseboer trof zefs de paal. Toch gingen beide ploegen even uitblazen bij een 1-0 stand in het voordeel van België.

Spektakel in tweede helft

Meteen na de rust volgde een grote mogelijkheid voor El Attabi. De Nederlanders stonden te slapen en hij kon een bal van doelman Zemmouri alleen voor diens collega aan de overkant aannemen. Helaas ging zijn schot in het zijnet.

Vlak daarna konden de Nederlanders met een snelle actie over drie stations de gelijkmaker binnenprikken. Kapitein Makhoukhi knalde het subtiel balletje van Mossaoui tegen de touwen. De tweede helft bracht meer open voetbal.

Twee Belgische wereldgoals

Met een prachtige actie, Zidaneke incluis, maakte Salhi er opnieuw een voorsprong van in de 27e minuut. De droge knal in de bovenhoek was te hard voor de bezoekende doelwachter. Daarna kregen we pas het hoogtepunt van de avond.

El Ghaadaoui pakte uit met een achterwaarts kattenpootje dat Van Maasbommel helemaal verrast achterliet. De goed gevulde zaal ontplofte bij het zien van zoveel technisch vernuft.

Deksel op de neus

Daarna gingen de Belgen wat experimenteren met de zogenaamde vliegende keeper. Het is een tactiek waarbij de doelman vervangen wordt door een veldspeler wanneer men op het eind nog een achterstand moet goedmaken. Daar moet uiteraard op geoefend worden.

Nederland kwam uiteindelijk nog terug tot 3-2 via een schot in de hoek van El Morabiti. Verder leek Nederland niet te komen tot El Ghannouti het deksel op de Belgische neuzen gooide met een droge knal in de bovenhoek. Met amper 41 seconden te spelen konden de Belgen niet opnieuw op voorsprong komen.

Stats

België: Morant, Sababti, Rosa Lima, Chaibai (c), Salhi, El Ghaadaoui, Benetti, Dabhi, Dendane, El Attabi en Zemmouri.

Nederland: Grimmelius, Wijdenbosch, El Ghannouti, Bouyouzan, Allouch, Mahoukhi, St.Juste, El Morabiti, Velseboer, Darri, Molkârâi, Van Maasbommel, Aalders en Mossaoui.

Goals: 14' Dabhi 1-0, 24' Makhoukhi 1-1, 27' Salhi 2-1, 28' El Ghaadaoui 3-1, 37' El Morabiti 3-2, 40' El Ghannouti 3-3