Interview Efficiëntie baart Van Veldhoven zorgen: "Spitsen hebben het moeilijk"

Efficiëntie baart Van Veldhoven zorgen: "Spitsen hebben het moeilijk"
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

De Beker van België zou dit seizoen wel eens het enige mikpunt kunnen worden voor KV Mechelen. Nochtans werden ze bij de loting niet verwend, want met Racing Genk kondigt zich morgen een zware dobber aan 'Achter de Kazerne'.

KV Mechelen zijn rol in de competitie is al een maand voor de winterstop uitgespeeld. Voor PO I komen de mannen van Harm van Veldhoven niet meer in aanmerking. "Ik denk dat de Beker voor iedereen belangrijk is, maar voor ons nog iets belangrijker", knikte Van Veldhoven in een gesprek met Voetbalkrant.com. "De resultaten van de laatste weken vielen tegen, maar we speelden wel tegen Lokeren, Zulte Waregem en Gent. In de competitie kunnen we niet meer aansluiten bij de top en dus wordt de Beker een belangrijk doel op zich."

Een thuismatch tegen Genk voor een vol huis, het zal spoken morgen in het Argusstadion. "Genk is een heel sterke ploeg. Dat bewijst hun Europees parkoers ook. Maar de Beker blijft een speciaal verhaal. Dat soort competitie is enorm confronterend. Het kan zo gedaan zijn, maar als je deze ronde overleeft, kan het snel gaan", aldus Van Veldhoven.

Falende afwerking

Malinwa zal morgen wel geen beroep kunnen doen op Iddi (enkel) en Bateau is ook nog een groot vraagteken. "Dat is wel een aderlating ja. Samen met De Petter, Enevoldsen en Van Loo is onze blessurelast dit seizoen wel heel groot. En dan moet je op zoek naar een nieuwe balans en die zit nog steeds niet zo goed."

En daarmee doelt Van Veldhoven vooral op zijn falende spitsen. "Mokulu en Prodell zijn twee totaal verschillende types, maar ze hebben allebei tijd nodig om zich aan te passen. Meer dan we verwachtten. En het is ook heel moeilijk om hen samen te laten spelen. Je ziet dat ze progressie maken, maar voor het doel missen ze nog altijd te veel. Mokulu heeft de kracht en iets minder doelgerichtheid, Prodell zou wel die doelgerichtheid moeten hebben, maar heeft dan weer iets minder power."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties