Parma vlot verder, Bologna sneuvelt in Coppa

Caroline Tonnelier

In de Italiaanse beker vonden vandaag al vier duels plaats. Daarbij kwamen twee eersteklassers in actie. Parma kende weinig moeite met Varese. Bologna daarentegen moet de bekercompetitie al verlaten nadat het na verlengingen verloor van Siena.

Parma-Varese 4-1

Parma kreeg het bezoek van tweedeklasser Varese en kende weinig genade met de ploeg uit de Serie B. Na amper vijf minuten opende Valdés al de score voor de thuisploeg. De bezoekers konden de hoop levendig houden tot het begin van de tweede periode. Voor het uur hadden Munari en Palladino de veilige 3-0 voorsprong op het bord gezet. Rosi zorgde voor de zware 4-0 cijfers, maar in de slotfase kon Damonte nog de eer redden voor de bezoekers.

Bologna-Siena 1-2 (na verlengingen)

Bologna kon in de beker de degradatiezorgen niet van zich af voetballen. De wedstrijd bleef lang steken op een 0-0 gelijkspel, maar in het slotkwartier opende Valiani de score voor de bezoekers. Moscardelli bracht de thuisploeg vijf minuten voor het einde nog langszij en dwong daardoor verlengingen af. Net toen beide teams zich al begonnen op te maken voor strafschoppen, bezorgde Zou Feddal de tweedeklasser nog de kwalificatie.