Spelen de toppers dit jaar ook om de Beker?

Spelen de toppers dit jaar ook om de Beker?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Morgenavond kennen we de acht kwartfinalisten van de Beker van België. Mogelijks zijn daar ook een heleboel topploegen bij. Bikkelen de toppers dit jaar eens allemaal mee voor deze snelste weg naar Europa?

In 2007 hadden we Club Brugge - Standard, een jaar later Anderlecht - Gent als bekerfinale, maar de meest recente jaren was de Beker van België qua finale niet altijd een duel tussen twee grote kleppers. 

Natuurlijk hoeft dat niet - het is net charmant dat de kleinere clubs zich eens kunnen plaatsen voor zo'n evenenement in het Koning Boudewijnstadion, zoals bijvoorbeeld Cercle Brugge nog vorig jaar. 

Vaak zie je al in de eerste ronde een resem verrassingen en blijft dat duren tot en met de finale, waardoor er minstens een minder verwachte naam strijd om de Cofidis Cup. Dat is dit jaar niet zo: in de 1/16e finales ging enkel Bergen er uit als eersteklasser en dan nog wel tegen een topper uit tweede klasse: Westerlo.

Als die trend zich doorzet, dan zullen de ploegen van de top van het klassement (Anderlecht, Standard, Racing Genk, Zulte Waregem, Lokeren en Gent) mogelijks allemaal de kwartfinale induikelen. Enkel bij KV Kortrijk - Club Brugge gaat er een team uit de top-8 van België uit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties