Interview Tim Matthys bereikt knappe mijlpaal: "Dat net tegen Essevee, leuk"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 4 reacties
Tim Matthys bereikt knappe mijlpaal: "Dat net tegen Essevee, leuk"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tim Matthys speelt komend weekend zijn 200e wedstrijd in de Belgische eerste klasse. De flankaanvaller van Bergen neemt het uitgerekend op tegen zijn ex-club Zulte Waregem, waar hij vier mooie jaren beleefde. "Het is een mooi scenario, ik had het niet beter kunnen schrijven."

Matthys maakte op twintigjarige leeftijd de overstap van 4e klasse naar het hoogste niveau. Hij speelde in eerste klasse onder meer bij Gent, Zulte Waregem en Bergen. “Ik kijk met een positief gevoel terug op mijn periode in eerste klasse. Tien jaar geleden kon ik hier enkel van dromen, dus ik ben best wel fier", zo zegt hij aan Voetbalkrant.com.

Zaterdag speelt Matthys met Bergen uitgerekend tegen zijn ex-club Zulte Waregem. “Dat maakt het nog net iets specialer, want ik speelde bij Essevee mijn meeste wedstrijden in eerste klasse. Het is een mooi scenario dat ik net tegen hen mijn 200e match speel. Ik had het zelf niet mooier kunnen schrijven.” (lacht)

"Ik heb spijt van mijn periode in tweede klasse"

Matthys speelde in tussentijd ook een half jaar voor Pantrakikos en een anderhalf jaar in tweede klasse bij Lierse en Bergen. Iets wat hij achteraf gezien misschien anders had willen aanpakken. “Mijn periode in tweede klasse, daar heb ik wel spijt van."

"Ik speelde een half jaar in Griekenland en moest door omstandigheden terugkeren naar België. Maar de ploegen hier waren al gevormd en zo moest ik noodgedwongen naar tweede klasse. Dat is iets wat steekt. Ik kan terugkijken op een mooie carrière, maar aan die periode heb ik een wrang gevoel overgehouden. Ik was zes maanden weg uit België en was meteen uit de picture verdwenen.”

"Hoop op nog een mooie uitdaging na Bergen"

Matthys voelt zich op zijn 29e fit genoeg om er nog minstens enkele jaren tegenaan te gaan op het hoogste niveau. “Ja, zeker. Mijn prestaties zijn goed, dat bewijs ik week na week. Zoals ik mij nu voel kan ik nog doorgaan tot mijn 35 of zelfs langer. Ik heb me altijd goed verzorgd, dus daar zal het niet aan liggen.”

Graag zou de voormalige speler van KSV Sottegem nog één mooi laatste hoofdstuk breien aan zijn carrière. “Ik heb absoluut nog de ambitie om een stap te zetten na Bergen. Ik hoop op een mooie uitdaging, liefst in België. Het buitenland? Dat hoeft niet meer voor mij.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties