Wint RAEC Mons vanavond ook tegen Zulte Waregem?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Wint RAEC Mons vanavond ook tegen Zulte Waregem?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem gaat vanavond op bezoek in het Stade Tondreau van RAEC Mons. De roodhemden verschalkten vorig week nog Sporting Lokeren. En waarom zou ook de fusieclub niet voor de bijl gaan?

Door Cédric De Volder

De Henegouwers beweren alvast dat de klik is gemaakt. Ook Voetbalkrant.com gunt RAEC Mons het voordeel van de twijfel. De overwinning is een feit, want De Draken ...

1.       … zijn op dreef na een eerste overwinning.

Vorige week won Bergen verrassend van Sporting Lokeren. De rood-witte vestiaire kon voor het eerst dit seizoen juichen. Bovendien werd het puntenaantal verdubbeld van drie naar zes punten. De Draken krijgen Waasland-Beveren opnieuw in het vizier en prentten zichzelf de voorbije dagen in dat een nieuwe stunt niet onmogelijk is.

2.       … konden het midweekvoetbal in de zetel volgen

Het elftal zit alleszins fris. Bergen werd in de vorige ronde van de beker uitgeschakeld door tweedeklasser KVC Westerlo en kon de midweekwedstrijden vanuit de luie zetel volgen. Zulte Waregem won dan wel met 0-3 bij Sporting Charleroi, maar zo’n tripje naar Mambourg zit sowieso in de benen. Bovendien haspelde Essevee de voorbije weken een enorm druk programma af.

3.       … zien Olivier Werner terugkeren onder de lat.

Olivier Werner neemt vanavond naar alle waarschijnlijkheid opnieuw zijn plaats in tussen de palen. De doelman was de voorbije weken out met een spierblessure en zag Adrien Saussez enkele goede wedstrijden spelen. Werner – die dit seizoen zijn beste niveau nog niet kon halen – is geprikkeld en wil de puntjes op de i zetten.

4.       … willen Tim Matthys zien ontploffen.

De Gentenaar is de enige die al een volledig seizoen op niveau speelt in het Stade Tondreau. Bovendien wil Matthys zijn club maar al te graag uit het slop trekken. En waarom kan hij geen extraatje geven tegen Essevee? De 29-jarige middenvelder speelde tussen 2005 en 2009 aan de Gaverbeek. En tegen een voormalige werkgever kan elke voetballer een tikkeltje meer.

5.       … hopen dat Zulte Waregem al aan Europa denkt.

Zulte Waregem staat voor een cruciale week. Donderdag komt Rubin Kazan immers op bezoek in het Jan Breydelstadion (Essevee werkt haar Europese thuiswedstrijden af in Brugge, nvdr.). Bergen hoopt dan ook dat hun tegenstander met die partij in het achterhoofd zit en de teugels eventjes laat vieren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties