Top&Flop Lokeren & OHL - Standard

Lokeren & OHL - Standard
Foto: © SC

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Lokeren

Na vorig weekend was er wat twijfel omtrent Lokeren ontstaan. Maar op welke knappe manier hebben ze dat rechtgezet! Dutra toonde zich een echte targetman, Vanaken en De Pauw dartelden errond als waren ze jonge hindes. Harbawie? Dit Lokeren is meer dan klaar voor play-off I, al is het er nog niet.

De driehoek van Club Brugge

De ploeg van Michel Preud’homme begint serieus te draaien. Zeker de driehoek op het middenveld dit weekend (Odjidja – Jorgensen – Vazquez) deed zowel qua scorend vermogen als qua duelkracht op het middenveld meer dan zijn werk. Het blijft natuurlijk de vraag wat de coach dan met Timmy Simons moet doen: centraal achterin houden?

Zomer aan de Kust en in de Bergen

Het begint steeds meer op een uitgelopen Vlaamse kermis te lijken, en dat het kan waaien en stormen aan de Belgische Kust weten we ook al langer dan vandaag, maar het ‘weireldploegsje’ blijft maar punten pakken. Nog een constante (in wording): Tim Matthys die Bergen naar hoge hoogtes stuwt. Tegen Lokeren en Essevee man van de match: straffen toebak.

FLOP

OHL - Standard

Donkerrood: zowel Ruytinx als Carcela verdienden gisteren in de schoppartij OHL – Standard niet minder dan een donkerrode kaart. Dat de enkel van Mehdi Carcela en de kaak van Bjorn Ruytinx vandaag vermoedelijk blauw of paars uitslaan, is het gevolg van een zwarte dag in de Belgische voetbalgeschiedenis. Dit heugt iedereen zich weer maanden, en dat is alweer geen pleidooi voor het voetbal.

De verdediging van KV Kortrijk

Comedy Capers. Dat was ons deel in Kortrijk zaterdagavond bij het doelpunt van Charleroi. Met drie verdedigers zo collectief en overduidelijk flateren, dat moet echt heel lang geleden zijn. En ze waren duidelijk van slag, want wat Heylen en co daarna nog lieten zien vroeg enkele om een wissel. Dat zal tegen Lokeren beter moeten, of het is weer net niet voor de troepen van Hein Vanhaezebrouck.

Winter in het centrum van het land

Wat ploegen als Lierse (een verschrikkelijke Ghaly op kop), KV Mechelen en OH Leuven ons dit weekend weer op ons bord schotelden, was een wel heel erg mager soepje. En met de feestdagen en koude winterdagen in het verschiet staan we er liever wat steviger op. Haal dat champagnevoetbal maar boven, dan hoeven er geen goede voornemens gemaakt worden. 

Ongeluksvogel van de week: Mehdi Carcela

Zijn reactie was er dan weliswaar flink over, maar met gescheurde ligamenten in de enkel lijkt de mogelijke schorsing voor de Standardspeler slechts een schijntje te zijn in vergelijking met de paar maanden revalidatie die hem wacht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties