FM: Witsel naar Chelsea

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 16 reacties
FM: Witsel naar Chelsea
Foto: © SC

Voetbalkrant.com kijkt de komende weken in de glazen bol van het nieuwe Football Manager 2014. We bekijken hoe het de 25 meest recent opgeroepen Rode Duivels verging in hun carrière. Vandaag is het de beurt aan Axel Witsel.

Clubniveau

Witsel is de eerste twee seizoenen nog de patron bij Zenit St-Petersburg, maar versiert dan een transfer naar Chelsea. Daar vindt hij naast Lukaku en Hazard ook Koen Casteels terug. Kevin De Bruyne is dan al weg, waarheen? Dat leest u binnen enkele dagen.

Bij Chelsea is hij vijf seizoenen sleutelspeler, daarna komt er wat sleet op de technisch vaardige middenvelder. Hij kiest voor een avontuur in Italië bij Palermo. Daarna komt hij nog één keer terug naar Engeland. Op het moment van de simulatie tekent hij bij Reading in de Engelse tweede klasse. Hij is dan 36.

Nationale ploeg

Bij de Rode Duivels blijft Witsel tot zijn voorlaatste seizoen bij Palermo een onbetwiste titularis. Witsel speelt uiteindelijk 139 wedstrijden en scoort daarin zestien doelpunten. Met zijn laatste doelpunt, op 34-jarige leeftijd tegen Bulgarije, wordt hij meteen de oudste doelpuntenmaker aller tijden voor de nationale ploeg.

Eretitels

Bij Zenit werd hij meteen speler van het seizoen én brak hij een knap record. Hij tekende na 13 seconden tegen Rubin Kazan voor het snelste doelpunt aller tijden in Rusland. Bij Chelsea kwam hij zelfs in het Dream Team van de Champions League. Witsel verloor de finale van 2017 wel tegen Bayern. Nog met de Londenaars wordt hij kampioen in 2020. Met Palermo verliest hij twee finales, die van de beker en die van de Supercup.

Kijk zelf hoe het de andere Duivels vergaat!

Haal Football Manager in huis en probeer de carrières van Sir Alex, Monsieur Wilmots, Señor Guardiola of The Special One te evenaren. Naast PC en Mac is het nu ook beschikbaar voor Linux. U kan het spel HIER bestellen. Het enige waar u moet voor uitkijken is de verslavingsfactor. Zorg tijdens het spelen steeds dat de kat voldoende eten heeft, steek eventueel The Notebook in de DVD-speler voor vrouwlief en probeer dan eeuwige roem te vergaren als coach.

Bent u benieuwd naar de prestaties van de andere Rode Duivels? Klik dan HIER.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties