Preud'homme over Vadis: "Club moet beloftes nakomen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Preud'homme over Vadis: "Club moet beloftes nakomen"
Foto: © SC

Club Brugge zet haar race richting koppositie morgen kracht bij op Mambourg. Michel Preud'homme rekent daarvoor vooral op sterkhouders Maxime Lestienne en Vadis Odjidja-Ofoe. "Ik heb het evenwicht in mijn elftal stilaan gevonden."

Cédric De Volder in Brugge

Club Brugge toonde afgelopen weekend tegen KV Mechelen eindelijk het voetbal waarvoor Michel Preud’homme naar Olympia werd gehaald. Onder impuls van een bedrijvige Vadis Odjidja-Ofoe werd Malinois vakkundig naar de slachtbank geleid. Is de middenvelder dé man die Club kan doen swingen?

“Ik heb met Vadis en Jesper Jorgensen een uitstekend evenwicht gevonden op het middenveld”, aldus Michel Preud’homme. “Ik ben het trouwens niet eens met de stelling dat Vadis momenteel te laag opereert. Ook een verdedigende middenvelder kan aanvallende impulsen geven.”

"Statistieken zijn nog steeds indrukwekkend"

Toch wil Preud’homme zijn middenvelder – die na dit seizoen een transfer hoopt te versieren – niet te veel druk op de schouders leggen. “Ook Victor Vazquez en Timmy Simons moeten de weg tonen, hé. Of ik schrik heb van een vertrek van Vadis? Club Brugge moet de gemaakte beloften nakomen. Ik moet er dan maar voor zorgen dat ik een alternatief heb.”

Maar wat met Maxime Lestienne. De flankaanvaller was vorig seizoen nog een gesel voor elke defensie, maar lijkt momenteel vooral tegen zichzelf te voetballen. “Ik maak me helemaal geen zorgen omtrent Max”, besluit de Luikenaar. “Zijn statistieken zijn nog steeds indrukwekkend. Al moet hij nog meer in teamverband leren spelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties