Rednic: "Die match wil ik zelf ook spelen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Rednic: "Die match wil ik zelf ook spelen"
Foto: © SC

Bij AA Gent is, ondanks de onheilspellende berichten van de laatste dagen over onder meer Pedersen, iedereen fit voor de wedstrijd tegen Anderlecht. Coach Rednic gaf aan dat zijn spelers die match absoluut niet willen missen.

Sander De Graeve in Gent

"Iedereen is klaar", zo trapte een tevreden Rednic de persbabbel op gang. "Ook Zukanovic is eindelijk terug. Hij speelde een volledige oefenmatch deze week, maar voelde zich achteraf wel wat uitgeput. Hij is klaar, maar niet om te starten. We mogen niet vergeten dat hij meer dan 2,5 maand out was. Of hij op de bank zal zitten? Dat beslissen we later, hij had wat last van de maag."

Ook Nicklas Pedersen raakt fit. "Hij heeft getraind en zal klaar zijn voor de match van zondag, zelfs om te starten." Voor Christophe Lepoint lijken ook de meeste problemen van de baan. "We hebben hem beschermd deze week. Hij kreeg een dag vrij en trainde een dag individueel." De voorbije weken sukkelde Lepoint van het ene kwaaltje in het andere.

"Als er iemand uitvalt, wil ik het veld op"

Er staan drie belangrijke wedstrijden voor de deur, één van de redenen waarom iedereen zijn stinkende best deed om fit te zijn. "Als het tegen ploegen als Anderlecht, Club Brugge, Standard of Genk is, wil elke speler spelen. Zelfs ik wil dan het veld op. Als er iemand uitvalt, wil ik het veld op (lacht)."

Met die drie wedstrijden in één week moet er voorzichtig gewerkt worden met de kern. "Kage zei me dat hij wat vermoeid was na de wedstrijd. We moeten die drie matchen goed voorbereiden. De training van vandaag (vrijdag, nvdr.) is ook al wat korter en minder intensief dan normaal. Als er toch iets gebeurt, hebben we de kern om het op te vangen. 20 spelers zijn fit en er zitten er nog 6 klaar in de B-kern."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties