Reactie Vanderbiest: "Had mijn spelers gezegd kalm te blijven"

Vanderbiest: "Had mijn spelers gezegd kalm te blijven"
Foto: © SC

Voor Fred Vanderbiest was het een glorierijke avond aan Den Dreef. De coach van Oostende won op het veld waar hij zelf ooit speelde, een delegatie van RWDM Brussels zat bij de spionkop van Oostende om hem aan te moedigen en zelfs het Leuvense publiek het applaus over voor hem.

"We zijn met het idee van te winnen naar hier gekomen", aldus Vanderbiest na de match. "Fysiek staken we er echt bovenuit. De eerste helft was niet goed, maar naar het einde toe toonden we dat we nog het verschil kunnen maken. De spelers plukken de vruchten van het vele werk."

En Vanderbiest moest toegeven dat hij gecharmeerd was door de vele aanmoedigingen. "De supporters waren geniaal. Toen de supporters van Leuven me ook een applaus gaven, was dat een schitterend moment. Ik had mijn spelers gezegd dat ze kalm moesten blijven. Als het niet zou lukken bij Leuven zou het publiek zich tegen hen keren en dan zou onze kans komen."

Vanderbiest nam een kleine revanche op het bestuur van OH Leuven dat hem indertijd een contract van drie jaar beloofd had, maar dat uiteindelijk niet kreeg. Oostende kwam hem toen - na al het getreuzel van dat bestuur - ophalen in Leuven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties