Reactie Sobota ontketend: "Aanpassingsperiode is voorbij"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Sobota ontketend: "Aanpassingsperiode is voorbij"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Waldemar Sobota ontketende vanmiddag zijn Poolse duivels in de Ghelamco Arena. De flankaanvaller lag met twee doelpunten aan de basis van de 1-3 overwinning van Club Brugge.

Cédric De Volder in Gent

Club Brugge deed de Ghelamco Arena vanmiddag in stilte baden. De West-Vlamingen dienden De Buffalo's immers een zware slag toe in de strijd om play-off I. Waldemar Sobota kroonde zich tot matchwinnaar met twee doelpunten. De Pool lijkt eindelijk de speler te worden die blauw-zwart destijds uit de Europa League-knikkerde.

"We hebben vanmiddag goed spel op de mat gelegd", aldus Sobota na afloop. "Ik ben vooral tevreden met het collectieve blok. Op Charleroi gaven we vorige week een voorsprong weg en dat is deze keer niet gebeurd. Mijn twee doelpunten zijn dan ook van ondergeschikt belang. Vooral die driepunter stemt me gelukkig."

"Twee doelpunten van ondergeschikt belang"

Toch lijkt de Pool eindelijk vertrokken in blauw-zwarte loondienst. "Het klopt dat ik een logische aanpassingsperiode doormaakte. Ik ben nu eenmaal iemand die eerder wat afstandelijk uit de hoek komt. Maar mijn harde werk op training begint nu eindelijk te lonen." (lacht)

Er rustte dan ook een pak druk op de schouders van de Poolse sterkhouder. Sobota maakte indruk op Olympia in het shirt van Slask Wroclaw. "Een profvoetballer moet met die druk kunnen omgaan", besluit de flankaanvaller. "Het hielp natuurlijk wel dat ik met grote spelers op het veld heb gestaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties