'Oskaar van de Week': Benjamin Lambot

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
'Oskaar van de Week': Benjamin Lambot
Foto: © SC

Het was me het weekendje van de fopduiken en andere vallende sterretjes en zwanen wel. Op verschillende velden vierde de kwalijke trend van de schwalbe en het matennaaien weer hoogtij. Deze week sturen we onze wagen richting Het Lisp.

De laatste seizoenen is de schwalbe ingeburgerd geraakt in het profvoetbal. Een aanvaller moet bij wijze van spreken eerst een duikexamen afleggen vooraleer hij een lucratief contract kan tekenen bij een voetbalclub. Vandaar reikt Voetbalkrant.com wekelijks de ‘Oskaar’ van de Week uit. Deze week sturen we onze wagen richting Lier.

Als het goed is, zeggen we het ook

Maar eerst eventjes iets anders. Maxime Lestienne kreeg de voorbije maanden regelmatig een vermelding - of een prijs - in deze rubriek. Het is dan ook geen geheim dat de duikkunsten van de winger van Club Brugge onovertroffen zijn. Al willen we het ook laten weten als hij zich van zijn mooiste kant laat zien.

Tijdens 'De Slag om Vlaanderen' ging Lestienne neer na een licht contact met Yaya Soumahoro. Vervolgens stonden beide spelers neus aan neus. "Maar Lestienne is zich achteraf komen excuseren", aldus de Ivoriaan. "Zoiets kan gebeuren in zo'n wedstrijd, hé."

Alles afgescheurd of alles gebroken?

Benjamin Lambot beet afgelopen weekend echter de spits af. De middenvelder van Lierse ging - in de partij tegen Waasland-Beveren - kort na de rust tegen de vlakte na een wel heel licht contact. Lambot kronkelde over de grasmat alsof hij zes pezen afgescheurd had.

Maar wat volgde, was wel heel grappig. Op het moment dat de bal in de buurt van de 26-jarige Brusselaar rolde, sprong hij recht en voetbalde hij verder alsof er helemaal niets gebeurd was. Hij krijgt dan ook een award voor zijn toneelkunsten. Foei, Benjamin!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties