Transfer van de Week: Robert Lewandowski

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
Transfer van de Week: Robert Lewandowski
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het zijn drukke dagen voor de zaakwaarnemers van profvoetballers. De geruchtenmolen draait op volle toeren en tal van spelers worden aan diverse clubs gelinkt. Tijdens deze koopjesperiode stelt Voetbalkrant.com u na ieder weekend 'De Transfer van de Week' voor.

Door Timothy Collard

Belgisch randje

De - weliswaar korte - eerste week van de transferperiode is achter de rug. In verschillende gevallen bleef het bij heel wat geruchten, maar sommige clubs sloegen al een eerste slag(je). Zo versterkte op nationaal vlak AA Gent zich reeds met Habib Habibou, met twee miljoen tot dusver de duurste Belgische transfer dit jaar. Lokeren haalde met Gregory Mertens (Cercle Brugge) en Onür Kaya (Charleroi) dan weer twee gerichte versterkingen binnen.

Andere transfers met een Belgisch randje zijn die van Maarten Martens en Junior Malanda. De eerste maakt het seizoen vol bij AZ, maar speelt vanaf de volgende jaargang voor het Griekse PAOK. Malanda speelt vanaf heden dan weer voor Wolfsburg, dat hem de voorbije zes maanden nog verhuurde aan Zulte Waregem.

Aanstormend talent

Twee jongens die u misschien nog niet kent, maar die in de toekomst wel eens hoge ogen zouden kunnen gooien: Mbaye Niang en Bertrand Traoré. AC Milan leent de eerste uit aan Montpellier, waar hij voor doelpunten moet zorgen. Laatstgenoemde maakt het seizoen dan weer vol bij Vitesse, dat hem huurt van moederclub Chelsea. Beiden dragen het etiket van toptalent met zich mee en mogen nu ervaring opdoen.

Dé transfer van de Week

Voor dé transfer van de eerste transferweek gaan we ook over de landsgrenzen kijken. In Duitsland ging Bayern München opnieuw shoppen bij zijn grootste concurrent, Borussia Dortmund. Nadat Der Rekordmeister vorige zomer Mario Götze al wegplukte in het Signal Iduna Park, verzekerde het zich nu ook van de diensten van Robert Lewandowski.

Hoeveel de club van Rode Duivel Daniël Van Buyten op tafel moest leggen voor de Poolse goalgetter? Niets. Helemaal niets. Lewandowski beschikt namelijk over een aflopend contract bij geel-zwart en mocht vanaf 1 januari praten met geïnteresseerde clubs. Lewa stuurde Real Madrid – dat hij vorig jaar belachelijk maakte door er vier keer tegen te scoren in de Champions League – wandelen en koos voor Bayern München.

Een vreemde keuze is dat niet bepaald, aangezien de aanvaller al een tijdje aan het flirten was met Bayern. En het moet gezegd worden, ook het team van Pep Guardiola mag stilaan de bijnaam Los Galacticos krijgen. Guardiola maakt overigens nogmaals een stevig statement: na Götze een tweede sterkhouder wegplukken uit de kern van Jürgen Klopp, dat zal aankomen bij de Duitse oefenmeester.

Wat vind jij van de transfer van Lewandowski? Had je hem liever naar een andere club zien verkassen? En welke transfers vielen jou nog op de voorbije dagen? Laat het ons allemaal weten in de comments!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties