Reactie Alderweireld: "Erg tevreden over mijn laatste maanden"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Alderweireld: "Erg tevreden over mijn laatste maanden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Toby Alderweireld leek in het begin van zijn dienstverband bij Atlético op een probleem af te stevenen. De rechtsachter van de nationale ploeg speelde immers amper. De laatste maanden gaat het veel beter. Gisteren stond de verdediger in de basis in en tegen Valencia.

Sander De Graeve in Valencia

Alderweireld reageerde na het 1-1 gelijkspel bij Voetbalkrant.com. De centrale verdediger van Atlético Madrid haalde samen met maatje Thibaut Courtois achter zich bijna een 0-1 overwinning binnen. Valencia scoorde echter in de allerlaatste minuut van de extra tijd tegen, waardoor het de terugwedstrijd van de Copa del Rey gaaf hield. Toch een domper voor Atlético.

"We hadden het vandaag toch niet makkelijk", aldus Alderweireld. "Valencia heeft de goeie vorm te pakken en wij moesten verdedigen. We probeerden het te forceren op de counter, maar speelden die vaak niet goed uit. Valencia zette ook goed druk. Uiteindelijk is die 1-1 terecht."

"Sta toch mee op kop in Spanje"

Toch kwam Valencia pas op het eind echt voor het doel val Courtois, die had er bij ons één veelzeggend woord voor over: "Klote." Ook Alderweireld was teleurgesteld "We hielden lang stand en als je twintig seconden voor het einde op een 0-1 voorsprong staat wil je die natuurlijk vasthouden. Al bij al haalden we een goeie uitgangspositie."

Alderweireld stond nog eens in de basis. Even leek het ernaar uit te zien dat zijn speelkansen erg gering zouden zijn en dat zou zijn statuut als Rode Duivel in gevaar kunnen brengen. De verdediger ziet de laatste maanden echter beterschap. Hij stond intussen al negen keer in de basis bij de Spaanse topclub. "Ik ben tevreden met mijn speelkansen. Ik ben tevreden over mijn statistieken en ik sta toch ook maar mooi mee op kop in Spanje. Dat is een kleine knipoog naar de bondscoach natuurlijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties