Interview Dejaegere: "Vlieg nog minstens één keer"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Dejaegere: "Vlieg nog minstens één keer"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Gentse winterstage in het Spaanse Oliva zorgde voor Brecht Dejaegere voor een primeur. De goedlachse middenvelder nam immers voor het eerst het vliegtuig. Verder kreeg hij ook een bijnaam waar hij niet snel van af zal raken.

Sander De Graeve in Oliva (Spanje)

De jonge middenvelder vindt steeds meer zijn weg in de Gentse spelersgroep. Hij gaat steeds met de glimlach met zijn ploegmaats om, behalve wanneer er wedstrijdjes gespeeld worden. "Dan zijn mijn ploegmaats even mijn tegenstanders, ik kan moeilijk tegen mijn verlies en wil altijd winnen." Met zijn recente bijnaam kan hij wel lachen.

"Van waar dat komt, dat ze mij cochon noemen? Rafinha heeft ergens opgepikt dat mijn vader zevenduizend varkens heeft. Ze geloofden het eerst niet. 'Zeven duizend varkens, dat kan toch niet?' Bij ons in de regio zijn er nog wel meer varkensboeren. Hij riep het dan eens langs de lijn: 'allez cochon, allez cochon!' Die bijnaam geraakte zelfs tot bij Rednic en ik vrees dat hij zal blijven plakken (lacht)."

Rafinha op zijn cochon

"Ik plaag er Yassine El Ghanassy ook vaak mee, dat ik eens een varken in zijn koffer zal stoppen. Misschien komt dat er wel nog eens van." Het mag duidelijk zijn, Dejaegere is graag bij Gent. Nu moeten enkel de resultaten nog volgen. "Die vechtersmentaliteit ontbrak ons soms nog." De confrontaties met zijn ex-club Kortrijk lijken daar een ideaal moment voor.

"Liever slecht spelen, maar wel doorgaan in beker"

"Het is frustrerend dat het in al die topmatchen net niet is. We mogen daar niet te veel bij blijven stilstaan. Nu staan de twee confrontaties met Kortrijk op het programma. Of ik in Kortrijk nog eens wil schitteren? Ik wil gewoon doorgaan in de beker, liever ik slecht en de ploeg door dan omgekeerd. Ik zal er proberen voor zorgen dat we ons kwalificeren én ik goed speel."

Op stage gaan, het is iets nieuws voor Dejaegere, zelfs vliegen deed hij nooit eerder. "Ik kon het in het begin van de vlucht nog wegsteken, maar was wel zenuwachtig in het begin. Naarmate de vlucht vorderde kregen de ploegmaats het door en begonnen ze bij de landing aan mijn stoel te schudden. Nu de kop eraf is ga ik nog meer vliegen, toch minstens één keer (lacht). Ik kan nu de wereld verkennen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties