Reactie Mazzu : "Cijfers zijn te zwaar"

Tamara Vereecken
| 1 reacties
Mazzu : "Cijfers zijn te zwaar"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Felice Mazzu gaf na de match toe dat Cercle de verdiende winnaar was, al vond hij de 3-0 wel overdreven. Er valt z'n ploeg niet veel te verwijten, vond de Charleroi-coach achteraf.

Tamara Vereecken in Brugge

De Zebra’s  begonnen heel sterk aan de wedstrijd, maar konden die dominante positie niet omzetten in geldige doelpunten. “Als ik zie wat mijn spelers het eerste halfuur op de mat hebben gebracht, dan hadden we moeten scoren. Dat deden we ook maar beide goals werden afgekeurd wegens buitenspel, al wil ik dat voor die tweede goal nog op de beelden zien. Wij waren in elk geval de betere van Cercle in die eerste helft.”

Charleroi speelde inderdaad vinnig en was technisch erg sterk. Toch zakten ze wat weg na het eerste half uur. “De rest van de wedstrijd ontbrak het ons aan maturiteit,” aldus Mazzu. “De eerste twee goals kwamen er na voorafgaand balverlies van ons, dat mag niet gebeuren. Het derde doelpunt is voor mij van geen tel.”

Gezien de goede prestatie van de Carolo's was de teleurstelling uiteraard begrijpelijk na afloop. “De manier waarop Cercle scoorde, zeker die goal op de counter, was sterk. Op basis daarvan verdienen ze de overwinning, maar als ik de prestatie van mijn ploeg zie, blijf ik de cijfers in elk geval zwaar overdreven vinden.”

Felice Mazzu had nog een belangrijke boodschap voor z’n spelers. “Ik wil dat mijn spelers hier rustig en sereen mee omgaan. Dit verlies was geen slechte prestatie van hun kant, er zijn gewoon van die matchen die je verliest.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties