Poppe: "Geloof niet in paniekvoetbal"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Poppe: "Geloof niet in paniekvoetbal"
Foto: © SC

Volg SK Beveren nu via WhatsApp!

De transferdeadline nadert met rasse schreden. Bij onze degradatiekandidaten bleef het vooralsnog verrassend stil. "Maar ik geloof niet in paniekvoetbal", legt Dirk Poppe uit.

Door Cédric De Volder

De Freethiel baadt vandaag in stilte. Nochtans is een voetbalclub in acuut degradatiegevaar geen oase van rust en kalmte. Voetbalkrant.com stak een licht op bij Dirk Poppe. De algemeen manager van de Leeuwen legt zijn langetermijnvisie nogmaals uit.

"Ik geloof niet in paniekvoetbal", aldus Poppe. "Waarom zouden we spelers halen die evenwaardig zijn aan de jongens die er al zijn? Ik spreek nu over topspelers, hé. En zo'n gasten zijn financieel niet haalbaar voor onze club."

"Met nieuwe reeks zijn we gered"

De fusieclub deed het de laatste weken nochtans lang niet slecht. Waasland-Beveren liet een tien op vijftien optekenen en kroop zelfs eventjes uit de degradatiezone. "En dat zie ik als het beste bewijs dat onze groep wel degelijk in staat is om het behoud te verzekeren. Al besef ik natuurlijk ook dat het een lastige opdracht zal blijken."

"Ik teken onmiddellijk voor zo'n nieuwe reeks", besluit Poppe. "Dat zou onze redding betekenen. Het is volgens mij de eerste keer dat een club dertig punten moet halen in de Jupiler Pro League om de redding te verzekeren. Iedereen begint hier en daar te sprokkelen, hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties