Speeldag 24: De verwachting van de redactie

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Speeldag 24: De verwachting van de redactie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Deze speeldag is er één zonder echte toppers, maar we zien wel een hoop lastige matchen voor de kanshebbers op Play-off I. De grootste affiche is meteen ook de enige match op zondag. Zulte Waregem ontvangt dan Sporting Lokeren. Verder moet Genk proberen uit de crisis te kruipen.

Speelt Vercauteren zijn opvolger richting galg?

De Genkse crisis duurt voort, de Limburgers zitten in een negatieve spiraal en vooral de thuisnederlaag tegen AA Gent kwam hard aan. Het bestuur behoudt momenteel nog het vertrouwen in coach Mario Been, maar er moeten snel punten gehaald worden. De supporters lieten zondag al duidelijk hun ongenoegen blijken.

Bij KV Mechelen, de Genkse tegenstander op zaterdag, zit intussen ene Franky Vercauteren op de trainersstoel. Hij kan zijn ex-ploeg dieper in de crisis dompelen en misschien zelfs voor het ontslag van zijn opvolger Mario Been zorgen. Bij Mechelen begon hij uitstekend aan zijn opdracht. Hij haalde zes op zes met als hoogtepunt de mooie zege tegen Anderlecht.

Struikelen de toppers op vrijdag en zaterdag?

De meeste teams binnen de top-zes krijgen deze speeldag een relatief kleine ploeg tegenover zich. Toch zitten er enkele verraderlijke duels tussen. Zo moet Anderlecht straks al richting Lierse. Dat team overtuigde, vooral aanvallend, vorige week op bezoek bij Kortrijk.

Standard treft dan weer Cercle Brugge terwijl Club Brugge aan de bak moet tegen Bergen. Puntenverlies tegen de allerlaatste in eigen huis is uit den boze.

Houdt Zulte Waregem voeling met de top?

Essevee ontvangt zondag Sporting Lokeren. Beide teams zitten voorlopig stevig binnen de eerste zes. Een zege van Lokeren kan het team, bij een misstap van Kortrijk, tien punten boven de zevende plaats brengen. Zulte Waregem kijkt dan weer vooral naar boven. Na de blamage bij Leuven en de nipte zege op Gent zal het thuis willen knallen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties