Van Himst: "Ik had me geen betere vrouw kunnen voorstellen"

Jordy Ferket
| 1 reacties
Van Himst: "Ik had me geen betere vrouw kunnen voorstellen"
Foto: © SC

Paul Van Himst (70) heeft het de laatste tijd bijzonder moeilijk. De ex-Anderlechtspeler kreeg een zware longontsteking en die toestand baarde iedereen zorgen. Als het net beter ging, overleed zijn vrouw Arlette aan een slepende ziekte. Momenteel probeert hij zijn leven weer op de rails te krijgen.

Met zijn gezondheid gaat het de goede kant uit zegt Paul Van Himst in Het Nieuwsblad. “Ik zal er weer bovenop komen. Ik ga ’s morgens alweer naar de koffiebranderij om er bureauwerk te doen.” Nochtans was zijn toestand levensbedreigend. “In november stond ik op en ik had geen kracht om recht te staan. Mijn lichaam was in de greep van die longontsteking. Het was op het nippertje. Ik was verzwakt en ik heb in totaal een maand in het ziekenhuis gelegen. Dat is niet niks.”

De ex-Gouden Schoen is zijn vrouw Arlette dankbaar. “Gelukkig was mijn vrouw nog bij mij. Zij kon de dokter waarschuwen en zo waren we tijdig in het hospitaal.” Net nadat het iets beter ging, verloor zijn vrouw de strijd tegen kanker. “Arlette en ik waren bijna vijftig jaar getrouwd. Zij was de beste moeder en ik had me geen betere vrouw kunnen voorstellen. Mede dankzij haar was ik succesvol. Mijn leven is door haar dood volledig veranderd.”

Tijdens die moeilijke periode had hij veel steun aan de familie en aan vrienden zoals Eddy Merckx. “Eddy kwam elke dag naar het ziekenhuis en veel ex-ploegmaats waren op de begrafenis aanwezig. Dat heb ik erg geapprecieerd.” Nu krijgt hij zijn leven stilaan weer op de rails. “Ik ga nog niet kijken naar het eerste van Anderlecht, maar wel naar de wedstrijden van mijn kleinzonen. Mijn familie, het bedrijf en het voetbal… dat is gewoon mijn leven”, aldus Paul Van Himst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties