"Het is belangrijk dat onschuldige mensen niet gestraft worden"

Jordy Ferket
| 10 reacties
"Het is belangrijk dat onschuldige mensen niet gestraft worden"
Foto: © SC

KV Oostende is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de Beker van België. Het verloor op eigen veld na penalty's. De wedstrijd werd ontsierd door rellen. William Coussement, communicatiemanager van de Kustboys, betreurde de heisa naast het veld.

Door Jordy Ferket

Verlengingen moesten de beslissing brengen in het bekerduel tussen Oostende en Lokeren, maar de sfeer naast het veld werd grimmig. Een afgekeurd doelpunt van de thuisploeg, na een vermeende fout op Lokeren-doelman Copa, lag aan de basis van de heisa. “Natuurlijk moeten de supporters niet met bekertjes naar de doelman gooien. Dat doe je niet, zelfs niet als de doelman het wat uitlokt. Hij overdreef toen hij bleef liggen. Maar de reactie van het publiek was verkeerd”, aldus William Coussement, communicatiemanager van de Kustboys aan Voetbalkrant.com

“Het is veel erger dat fans een ander supportersvak proberen binnen te dringen. Dat doe je helemaal niet”, zei Coussement. “Het is te hopen dat de relschoppers straffen krijgen. Het is daarbij wel belangrijk dat onschuldige mensen niet gestraft worden. 97 % van de mensen probeert gewoon te genieten van het voetbal en de anderen verpesten de sfeer.”

“Waarom zouden wij de beker niet kunnen winnen?”

Ondanks de rellen kijkt de communicatiemanager van de Kustboys tevreden terug op het tornooi van zijn ploeg. “Het belangrijkste blijft nog altijd het voetbal. Als echte supporters hebben wij met volle teugen genoten van de prestaties van onze jongens. Spijtig dat de goden ons tijdens de penaltyreeks niet gunstig gezind waren.”

Coussement kijkt met veel vertrouwen uit naar de toekomst. “Dankzij Marc Coucke en zijn entourage groeit KV Oostende. In de toekomst zullen we misschien wel successen kunnen boeken. Waarom zouden wij de beker niet kunnen winnen? We waren er nu al dichtbij en dromen mag altijd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties