Mechele: "Op een voetbalcarrière staat geen rem"

Mechele: "Op een voetbalcarrière staat geen rem"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Brandon Mechele speelt zondag wedstrijd nummer 25 voor Club Brugge. De 21-jarige verdediger blikt in het virtuele huis van blauw-zwart terug op de voorbije maanden.

Zondag trekt Club Brugge richting Limburg. De West-Vlamingen geven er immers KRC Genk partij. Voor Brandon Mechele wordt het al wedstrijd nummer 25 in het shirt van blauw-zwart. "Ik schrik dat het er al zoveel zijn. Maar op een voetbalcarrière staat geen rem, hé."

Club kampeert momenteel op een gedeelde tweede plaats in het klassement. Toch was er de voorbije weken heel wat kritiek op het spelniveau. "Ik ga niet ontkennen dat het de voorbije weken allemaal iets moeilijker verliep. Maar we werken echt keihard op training. Ik moet dan ook bekennen dat er een enorme ontlading was toen Lior Refaelov de winnende treffer tegen RAEC Mons tegen de netten trapte. Het tegendoelpunt kwam er immers na een foutje van mezelf."

Michel Preud'homme blijft ondertussen voor de jongeren kiezen. Is het een geruststelling om week na week naast Bjorn Engels in de defensie te staan? "Bjorn en ik mogen dat niet als iets vanzelfsprekend gaan zien", countert Mechele. "Oscar Duarte en Jim Larsen willen onze plaats ook graag innemen, hoor. Of het een risico is om als topclub met zo'n jong duo te spelen? Ik zie niet in waarom?"

Binnenkort mag de titelstrijd helemaal losbarsten. Maar welk moment zal Mechele nu al koesteren? "Die 4-0-overwinning tegen RSC Anderlecht", besluit de speler van Jong België. "Het is schitterend om je grote rivaal een pak voor de broek te geven. Bovendien speelden we in een kolkend Olympia. De steun van onze fans is echt onbetaalbaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties