Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Stade Charles Tondreau
Diagne en Watt slachten Draken na rust af
Nicola Cantoro

Lierse heeft gewonnen op het veld van rode lantaarn Bergen. De eerste helft bakten de Pallieters er niets van en kwam Bergen verdiend op voorsprong. Na de rust zette Lierse orde op zaken met drie treffers van Diagne en twee van Tony Watt.

Door Nicola Cantoro

De mannen van Menzo konden amper één kansje bijeen voetballen in de eerste helft. Bergen startte dan ook het felste aan de match. Van een neergeslagen ploeg was in de beginminuten geen sprake. Jarju kreeg een open schietmogelijkheid, maar de bal werd afgeblokt en belandde in hoekschop. Daarop trapte Diandy in de volley maar nipt naast.

Lierse kwam nauwelijks aan kansen toe en was een schim van de ploeg die zo goed voetbal bracht tegen Anderlecht. Bergen kwam dan ook verdiend op voorsprong. Na 37 minuten legde Le Postollec knap terug op Matthys die de bal met links binnenschoof.

Ander Lierse na rust

Na rust tapte Lierse uit een ander vaatje. Tony Watt baande zich een weg naar doel, maar wou net een dribbel te veel doen. Niet veel later mocht Watt een tweede keer op Saussez af. Diagne werkte in de rebound binnen. Nog geen minuut na de gelijkmaker kwam Lierse al op voorsprong via opnieuw Diagne. De Senegalees nam de bal aan aan de rand van de zestien meter en krulde de bal enig mooi in de rechter bovenhoek: 1-2.

Hattrick Diagne

Twintig minuten voor tijd mocht Bergen de boeken sluiten. Watt trok op wandel en besloot de bal met zijn linker knap in de rechter benedenhoek. Daarna vond Lierse zijn voetbal van de afgelopen weken terug, tot frustratie van Bergen-verdediger Lorenzi. De Fransman tackelde met twee voeten vooruit Losada onderuit en mocht meteen gaan douchen van scheidsrechter Dierick.

Even later maakte Tony Watt de Draken helemaal af. Al was het orgelpunt nog voor de Juve-huurling Diagne die op aangeven van de ingevallen Limbombe een hattrick kon vervolmaken in de slotseconden. Lierse is met deze overwinning zo goed als gered. Bergen mag zich al gaan concentreren op Play-Off 3.