Ceulemans: "Club moet nu vooral bevestigen"

Ceulemans: "Club moet nu vooral bevestigen"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge werkt momenteel een perfecte februarimaand af. De West-Vlamingen lieten een negen op negen optekenen en brengen eindelijk degelijk voetbal op de mat. Is de blauw-zwarte motor eindelijk aangeslagen?

Door Cédric De Volder

Club Brugge was de voorbije weken de enige ploeg die er in slaagde om het spoor van Standard te volgen. De West-Vlamingen haalden het achtereenvolgens van RAEC Mons, KRC Genk en KV Kortrijk. Voetbalkrant.com ging op de koffie bij Jan Ceulemans. Wat denkt het Club-icoon van de recente prestaties van blauw-zwart?

"In de Cristal Arena van KRC Genk bracht Club Brugge eindelijk goed voetbal", aldus Sterke Jan. "Ik vind het eerlijk gezegd normaal dat er werd gewonnen van RAEC Mons en KV Kortrijk. Het lijkt inderdaad alsof de motor is aangeslagen, maar ik blijf voorzichtig. Club moet nu vooral bevestigen."

"Normaal dat er gewonnen werd van RAEC Mons en KV Kortrijk"

Het lijkt wel alsof Michel Preud'homme wil pieken naar de play-offs. Enig probleem: er lijkt amper een maat te staan op Standard. " De Rouches komen volgende week op bezoek op Jan Breydel", gaat Ceulemans verder. "Dat wordt een enorm belangrijke wedstrijd. Met of zonder play-offs: ik vrees dat het voorbij is voor Club bij een verlies."

Preud'homme kreeg de voorbije maanden een pak kritiek over zich heen. "Ik vond eerlijk gezegd dat de Luikenaar er vrij lang over deed om Club op de rails te krijgen. In mijn ogen moet een topploeg in België ook dominant voetbal op de mat kunnen leggen. Maar laat ons eerlijk zijn: minder voetbal met resultaten zou ook al welkom geweest zijn."

"Preud'homme kreeg kans niet om met eigen spelers aan seizoen te beginnen"

Maar kan je met zo'n verhaal afkomen bij fans die al jaren wachten op een nieuwe gouden plak? "Preud'homme verdient het voordeel van de twijfel", besluit de voormalige Gouden Schoen. "Michel is een topcoach, maar kreeg de kans niet om aan het seizoen te beginnen met eigen spelers. Dan schrijf je een ander verhaal, hé." (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties