Fans ten strijde: Deze supporters namen het heft in eigen handen

Nicola Cantoro
| 11 reacties
Fans ten strijde: Deze supporters namen het heft in eigen handen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De supporters op de Belgische velden leggen slechte resultaten en slechte beslissingen van trainer en bestuur niet altijd zomaar naast zich neer. Dat is het goede recht van de vurige supporter. Soms loopt het echter de spuigaten uit. Deze supporters namen het heft in eigen handen.

AA Gent-supporters nemen bestuur en Mboyo op de korrel

Na de wedstrijd tegen Waasland-Beveren nemen enkele supporters van AA Gent plaats aan tribune 1 van het Ottenstadion. Daar pakken ze hun spits Ilombe Mboyo verbaal aan. Mboyo miste op een heel knullige manier een strafschop en daagde op het einde van de match zijn eigen publiek uit. Via een zijingang kon Mboyo uiteindelijk het stadion verlaten

Ook het bestuur van de Buffalo’s werd aangepakt. Een vijftigtal supporters verzamelden voor de uitgang van het bestuur en eisten een verklaring. Algemeen manager Michel Lauwagie viste twee supporters uit de menigte om mee te praten.

Standard-supporters vallen binnen bij Duchâtelet

Toen Standard-voorzitter Roland Duchâtelet Mircea Rednic aan de kant zette, was het hek van de dam bij de Standard-supporters. Heel wat fans trokken richting het kantoor van de grote man van Standard en sommigen geraakten er zelfs binnen. Ook bij de voorstelling van de toen nog onbekende trainer Guy Luzon braken er protesten uit.

Een reeks fans uitten hun ongenoegen over Duchâtelet en de nieuwe trainer aan het oefencomplex. Bij een bestuursvergadering van de Rouches drongen een duizendtal fans het stadion binnen en staken Bengaals vuur af.

Kassei door ruit van Degraen

De spandoeken waarmee de harde kern van de Genk-supporters mee afkwamen lieten niets aan de verbeelding toe. Algemeen directeur Dirk Degraen en technisch directeur Gunther Jacob moesten oprotten. Toen al had Degraen het al over fysieke bedreigen aan zijn adres.

Die bedreigingen werden jammerlijk ook in praktijk omgezet. Iemand gooide een kassei door de ruit van het huis van Degraen. Sindsdien wordt het huis van de algemeen directeur bewaakt door de politie.

Anderlecht-fans fluiten ploeg uit en keren zich tegen Van Den Brom

Ondanks de winst van Anderlecht tegen rode lantaarn Bergen, waren de supporters allesbehalve tevreden. Fluitconcerten en anti-voetbalgezangen klonken door het Constant Vanden Stock-stadion. Ook trainer John Van Den Brom moest het ontgelden. ‘Anti-Van Den Brom’ werd er gezongen door de Anderlecht-aanhang.

De supporters waren ontevreden over de keuzes van de trainer die de jongelingen en zowel Pollet als Mitrovic op de bank plaatsten. Tegen Bergen konden Les Mauves alweer niet overtuigen, al wonnen ze wel. Na de match gingen Proto en Gillet even met de supporters praten over wat zij veranderd zouden willen zien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties