Simons, de garantie op penaltysucces

Jordy Ferket
| 4 reacties
Simons, de garantie op penaltysucces
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Timmy Simons en penalty's, het is een geslaagd huwelijk. Dit seizoen mocht de aanvoerder van Club Brugge zeven keer vanaf de stip aanleggen en zeven keer lag de bal in het mandje. "Ik probeer de bal gewoon zo hard en zuiver mogelijk te trappen", aldus Simons.

Timmy Simons scoorde dit seizoen al zeven doelpunten. Dat deed hij telkens vanaf de stip. Het 37-jarige clubicoon miste er nog geen enkele en daarmee is hij nog steeds van goudwaarde voor Club Brugge.

Vijf keer schoot hij in de linkerhoek, eenmaal rechtdoor en er ging ook nog eentje in de rechterhoek. De doelmannen hadden nooit een schijn van kans om de ballen tegen te houden. Hoe komt dat? “Ik probeer de bal gewoon zo hard en zuiver mogelijk in de hoek te trappen. Altijd doe ik dat met de binnenkant van de voet”, aldus Simons in Extra Time.

Ondanks zijn ervaring heeft hij toch nog altijd zenuwen voor elke penalty. “Normaal gezien heb ik altijd even stress voor ik schiet. Het is altijd even focussen. De hoek kies ik op het moment zelf”, zei de Club-aanvoerder. Nochtans is een penalty nemen niet evident. “Jongens met een veel betere trap missen. Misschien ben ik toch wel wat stressbestendiger.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties