Van Den Brom ontslaan is een dure zaak

Jordy Ferket
| 81 reacties
Van Den Brom ontslaan is een dure zaak
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Een groot deel van de Anderlecht- aanhang is het vertrouwen in coach John Van Den Brom kwijt. Dit weekend won RSCA wel tegen rode lantaarn Bergen, maar het spel liet te wensen over. Het bestuur houdt de situatie in het oog, maar neemt vooralsnog geen dure beslissingen.

Als RSC Anderlecht zijn coach ontslaat, mag het waarschijnlijk een hoge vergoeding betalen. John Van Den Brom verdient meer dan voormalig coach Ariël Jacobs. Daardoor kan hij gerust een  ontslagvergoeding van meer dan een miljoen euro opstrijken. Dat is nog altijd een groot bedrag voor een Belgische club.

Daarom zal paars-wit proberen door te gaan met de Nederlander. Vrijdagavond neemt hij gewoon plaats op de bank in de wedstrijd tegen Sporting Lokeren. Anderlecht begrijpt natuurlijk wel dat de fans teleurgesteld zijn. "We begrijpen de reactie van de fans en we willen antwoorden door op een goede manier te winnen", aldus Anderlecht-woordvoerder David Steegen. "Het bestuur van RSCA steunt de trainer en de staff. We willen op een goede manier uit deze situatie geraken.

Als het echt niet lukt, kan het wel eens zijn dat assistent Besnik Hasi de nieuwe coach wordt van de ploeg. Natuurlijk worden er nog andere namen gelinkt aan RSCA. Lokeren-coach Peter Maes zou volgens Het Nieuwsblad een perfecte kandidaat zijn. De kans bestaat ook dat een buitenlander de nieuwe trainer wordt van Anderlecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties