Datum: 21/02/2014 01:00
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Jan Breydel
Cercle haalt zijn gram in knotsgekke slotfase

Niemand had dit scenario nog kunnen bedenken: in de 87ste minuut werd het 1-2 en uiteindelijk won Cercle nog met 3-2 met een doelpunt van Arne Naudts in de slotseconden. Oververdiend trouwens na een hele wedstrijd het betere van het spel te hebben gehad.

Johan Walckiers in Brugge

Cercle Brugge wou voor de festiviteiten voor de 115de verjaardag uitpakken met de zege die hen zekerheid zou geven voor play-off 2. En de gedrevenheid was groot bij de Vereniging. Dat er na twintig minuten nog geen voorsprong op het bord stond, was enkel te wijten aan de gebrekkige afwerking. Kabananga mocht een paar keer aanleggen, maar vond Biebauw op zijn weg. Maar vooral Smolders mocht mea culpa slagen, want indien zijn schot in de linker- of rechterhoek gericht was, zou het altijd een doelpunt opgeleverd hebben. Nu besloot hij echter pal op Biebauw.

Niks klaarmaken en toch 0-2 voor

Cercle domineerde de debatten en KV moest terug. Op het middenveld bij de Mechelaars liep er een mannetje te weinig rond om de bal lang in de ploeg te houden. En vooraan had Mokulu amper steun van Rits die te ver moest terugzakken. En toch... Geen enkele degelijke kans voetbalde Mechelen het eerste halfuur bij elkaar, maar ineens kwam de goddelijke bevlieging bij Alessandro Cordaro op. Met een schitterende trap krulde hij van buiten de zestien het leer voorbij de grijpende handen van Delle en in de kruising.

Niks klaarmaken en vijf minuten later wel 0-2 voorstaan. Franky Vercauteren moet gedroomd hebben aan de zijlijn toen Cordaro bij de tweede keer dat een speler van Mechelen de zestien binnendrong een penalty gefloten werd. Cornelis ging in de fout op Cordaro en ref Lambrechts legde de bal op de stip. De Witte knapte dat klusje netjes op en KV zat klaarblijkelijk op rozen.

Biebauw man van de match

Het begon zelfs onrustig te worden, want Wils en Mokulu gingen al eens neus aan neus staan. En nog geen tien minuten ver in de tweede helft was het weeral Ghomsi die vroegtijdig naar de kant moest. De linksachter ging totaal onnodig ter hoogte van de middenlijn door op Uchebo en kreeg - na zijn gele kaart voor spelbederf in de eerste helft - zijn tweede onder de neus.

KV kwam zwaar onder druk te liggen, maar kon rekenen op een fantastische Biebauw die Buyl twee keer van een doelpunt hield. En Biebauw bleef de kwelduivel van Cercle. Het werd een ware belegering, maar niemand gaf nog een duit voor de kansen van Cercle Brugge toen het in minuut 87 nog steeds 0-2 stond, maar dan joech Kabananga het vuur er weer in met het doelpunt dat al heel de wedstrijd in de lucht hing. En ongelooflijk maar waar: in de extra tijd maakte Buyl de gelijkmaker. Maar het delirium moest nog volgen, want in de slotseconde scoorde Arne Naudts de winnende treffer. Een thriller van jewelste waar niemand meer op gerekend had. Wat een slotfase!