Doelpunt Meunier viel rap, maar het kan sneller

Jordy Ferket
| 0 reacties
Doelpunt Meunier viel rap, maar het kan sneller
Foto: © SC

Club Brugge-speler Thomas Meunier zette dit weekend zijn ploeg al na 44 seconden op voorsprong tegen OHL. Dat is snel, maar het kan nog rapper. Dat bewijzen de zes onderstaande voorbeelden.

Roy Makaay: 11 seconden

Op 7 maart 2007 stonden Bayern München en Real Madrid oog in oog met elkaar in de Champions League. Na amper 11 seconden bracht Bayern-spits Roy Makaay zijn ploeg op voorsprong tegen de Koninklijke. Met dat doelpunt is de Nederlander nog altijd de snelste doelpuntenmaker ooit in de geschiedenis van het Kampioenenbal.

Imoh Ezekiel: 10 seconden

Ook in de Jupiler Pro League slaagt er af en toe een spits in om heel snel te scoren. Op 11 augustus 2013 ontving Racing Genk Standard Luik in eigen stadion. De fans van de bezoekers konden al na 10 seconden juichen. Na een ‘ingestudeerde’ actie verschalkte Standard-aanvaller Imoh Ezekiel doelman Köteles. De Luikenaars wonnen uiteindelijk de partij met 2-0.

Davide Gualtieri: 8,3 seconden

Op 17 november 1993 kruisten San Marino en Engeland de degens in de kwalificaties voor het WK voetbal. De aanwezige fans in Bologna moesten niet lang wachten op een eerste doelpunt in de partij. San Marino-speler Davide Gualtieri bracht zijn land na amper 8,3 seconden op voorsprong. Engeland won uiteindelijk nog de wedstrijd met 1-7. Met dat doelpunt is de San Marinees nog altijd de snelste doelpuntenmaker ooit in de geschiedenis van de WK-voorrondes.

Tim Cahill: 7 seconden

Op 20 oktober 2013 stonden de New York Red Bulls en Houston Dynamo tegenover elkaar in de Major League Soccer. De wedstrijd eindigde op 3-0 in het voordeel van de ploeg uit New York. Bij die ploeg stond voormalig Everton-speler Tim Cahill tussen de lijnen. De aanvallende speler had amper 7 seconden nodig om zijn ploeg op voorsprong te brengen. Het doelpunt was onmiddellijk het snelste ooit in de Amerikaanse competitie.

Carlos Almeida: 3 seconden

In de Portugese vijfde klasse stond op 14 april 2011 de wedstrijd tussen FC Oliveira do Hospital en Arganil op het programma. De spelers hadden nog met naar afgetrapt en de bal lag al in het net. Carlos Almeida bracht zijn club al na drie seconden op voorsprong. Daarmee is hij momenteel officieel de tweede rapste goaltjesdief ooit.

Nawaf Al Abed: 2 seconden

Op 7 november 2009 speelden Al-Hilal en Al-Shoalah tegen elkaar op een U23-tornooi, de Prince Faisal bin Fahad Cup. Nawaf Al Abed scoorde het openingsdoelpunt in de wedstrijd. Daar had hij amper 2 seconden voor nodig. Het is de snelste goal ooit gemaakt in de wereld. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties