Kouyaté: "Anderlecht niet langs achterpoortje verlaten"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 18 reacties
Kouyaté: "Anderlecht niet langs achterpoortje verlaten"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht en KRC Genk spelen morgen een wedstrijdje onder 'zieken'. Beide teams kampen met een serieuze dip en willen voor een déclic zorgen. "Genk heeft nochtans alles om de titel te winnen."

RSC Anderlecht is een schim van de ploeg die het vorig seizoen was. Vooral de verdediging staat met momenten te wankelen. "Een doelpunt slikken per partij is te veel voor een club als Anderlecht", erkent Cheikhou Kouyaté. "Maar verdedigen gebeurt met de volledige ploeg. En we mogen niet vergeten dat er in het tussenseizoen een pak sterkhouders zijn vertrokken."

"Hoop tegenstander te treffen die nog zieker is"

Er wordt vooral gezegd en geschreven dat de landskampioen leiders mist. "Silvio Proto, Guillaume Gillet en Sasha Kljestan proberen die rol te vervullen", legt de Senegalees uit in Het Laatste Nieuws. "Ik probeer dat ook, maar ben niet het type dat in de kleedkamer op tafel zal slaan. Of ik de kritiek van de fans begrijp? Ik heb via Facebook veel contact met die mensen en ik krijg weleens iets naar mijn kop geslingerd. Maar niemand mag me verwijten dat ik mijn truitje niet nat maak."

Kouyaté flirt nu al een poosje met een transfer. De verdediger droomt van de Premier League. "Maar ik wil Anderlecht nooit via een achterpoortje verlaten", besluit de tienvoudig international. "In onze situatie wil ik dan ook niet over een transfer praten. Ik denk enkel aan de partij tegen Genk. En ik hoop een tegenstander te treffen die nog zieker is dan ons."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties