berBergen
kvoKV Oostende
Datum: 01/03/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Stade Charles Tondreau
Zwak Oostende komt niet in Bergense stuk voor
Zwak Oostende komt niet in Bergense stuk voor
Foto: © SC

Bergen heeft na de overwinning tegen Kortrijk zichzelf nog een extra oppepper bezorgd. Deze keer moest KV Oostende er aan geloven. De jongens van Fred Vanderbiest werden met een droge 3-0 terug naar de Kust gestuurd.

Oostende kwam met een vertimmerd elftal aan de aftrap tegen Bergen. Brillant en Schmisser ontbraken, Berrier werd afgelopen week geopereerd en Jali verhuisde naar de bank. Foket, Martens en Van Imschoot kwamen in de ploeg. Bergen-coach Janevski zette Ericcson op de bank en Arbeitman kreeg een nieuwe kans diep in de spits.

Matthys man-in-vorm

Het was zelfs de thuisploeg – die de voorbije weken ook niet zo slecht voetbalde – die de beste start nam. Al na vijf minuten moest Didier Ovono Dusenne van een doelpunt houden. Matthys kwam twee keer dicht bij de openingstreffer, maar moest wachten tot scheidsrechter Derijcke een vrije trap toekende op een heel mooie plaats. De man die vorige week Kortrijk al heel wat pijn deed, bevestigde ook zaterdag zijn goede vorm. Hij kromde het leer prachtig voorbij de muur en ook Ovono moest zich gewonnen geven.

Oostende probeerde de bakens te verzetten, maar eindelijk kon Bergen eens zijn favoriete spelletje op de counter gaan spelen. En met Chatelle hebben ze daar de perfecte man voor. De voormalige speler van Genk en Anderlecht maakte een schitterende actie op rechts en leverde een ideale voorzet voor Matthys af die zijn tweede van de avond scoorde. Hoezo reeds veroordeeld? De Henegouwers speelden fris van de lever en lijken net op tijd – voor PO 3 dan toch – hun tweede adem gevonden te hebben. Bij Oostende was het zonder de twee grote jongens achteraan behelpen en vooraan viel na een halfuur Depoître ook nog eens weg met een hamstringblessure. Het maakte dat KVO één van zijn minste helften van het seizoen speelde.

Feestweekje

Bergen is ondertussen niet langer de kwetsbare ploeg van het seizoensbegin. Achteraan heeft Janevski de zaakjes eindelijk op orde gekregen en met Chatelle en Matthys heeft hij ook twee jongens in bloedvorm. Hopelijk voor hem kunnen die dat nog wat volhouden. Bergen verruimde zijn voorsprong zelfs nog. Bij een volgende vrije trap dacht iedereen weer aan Matthys, maar het was Arnor Angeli die zich achter de bal zette, maar wel met hetzelfde resultaat: een schitterende vrije trap over de muur en in doel: 3-0.

Oostende trok de lijn van de eerste helft door en kon nooit echt een vuist maken. Na een feestweek zal de motivatie bij de kustjongens ook wel wat minder geweest zijn. Fred Vanderbiest en Marc Coucke zullen het zich niet al te erg aantrekken. Een mindere dag was ingecalculeerd. Bergen heeft zelfs nog uitzicht op plaats vijftien en het bijbehorende thuisvoordeel in play-off 3.

Opstellingen

Bergen Bergen

  Speler G Beoordeel
Saussez Adrien 31' -
Lorenzi Grégory 90' -
Dussenne Noë 90' -
Timmermans Nicolas   90' -
Monteyne Pieterjan 90' -
Diandy Cristophe 90' -
Le Postollec Flavien   90' -
Angeli Arnor 90' -
Chatelle Thomas A 90' -
Arbeitman Shlomi 69' -
Matthys Tim ⚽ ⚽ 79' -
  Bank G Beoordeel
Werner Olivier 59' -
Mununga Joachim 21' -
Matumona Zola 11' -
Ntambwe Brice -  
De Belder Dylan -  
Nyoni Vuza Prince -  
Ericsson Pär -  

KV Oostende KV Oostende

  Speler G Beoordeel
Ovono Didier 90' -
Luissint Xavier   90' -
Martens Gertjan   90' -
Dessaer Denis 90' -
Hempte Jimmy 58' -
Van Imschoot Tom 90' -
Siani Sébastien   90' -
Foket Thomas 66' -
Wilmet Jonathan 90' -
Canesin Fernando Matos 90' -
Depoitre Laurent 35' -
  Bank G Beoordeel
De Schutter Niels   55' -
Federico Vico Villegas 32' -
Jali Andile Ernest 24' -
Sladek Peter -  
Dumesnil Jérémy -  
Pierre Nils -  
Coussement Niels -  
Jonckheere Michiel -  
Herbeleef Bergen - KV Oostende

Vooraf