Interview Sels: "Bewezen dat we toppers kunnen winnen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Sels: "Bewezen dat we toppers kunnen winnen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent zit opnieuw vol in de race voor play-off 1. De Buffalo's gingen vorige week verrassend winnen bij competitieleider Standard en kijken vanavond Sporting Charleroi in de ogen in de eigen Ghelamco Arena. Goalie Matz Sels gelooft in de kansen van Gent.

Door Sander De Graeve

“We gaan alleszins ons uiterste best doen om er toch bij te zijn”, aldus Sels. “Die zege op Standard en de nederlaag van Genk zorgden ervoor dat we opnieuw in de running zijn.” Ook voor de doelman kwam die stuntzege als een verrassing.

“Niemand had gedacht dat we daar konden winnen. Nog geen enkele Belgische ploeg haalde er dit seizoen de drie punten. We moeten nu vooral naar onszelf kijken. Als we nu die drie wedstrijden nog winnen, zullen we er dichtbij zijn. Naar Genk moeten we niet te veel kijken, we moeten vooral zelf ons werk doen. Als we zelf verliezen zaterdag wordt het ook moeilijk.”

"Niveau optrekken in play-off 1"

Europees voetbal blijft het doel in de Arteveldestad. Volgens sommigen is die piste via play-off 2 realistischer dan via play-off 1. “Die play-off 1 halen zou erg mooi zijn en daar zullen we alles voor doen. Het kan dus nog op twee manieren.”

De voorkeur van Sels is duidelijk. “Play-off 2 is qua beleving natuurlijk veel minder. Enkel voor die finale is er belangstelling. Het is voor heel de ploeg beter om die play-off 1 te halen, zo kunnen we ons niveau optrekken. Sinds ik hier ben toonden we al dat we tegen goeie ploegen resultaten kunnen boeken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties