Deze toppers missen het WK door blessures
Timothy Collard
Timothy Collard
| 4 reacties
Deze toppers missen het WK door blessures

Kevin Strootman liep afgelopen weekend een zware knieblessure op en moet een kruis maken over het WK met Nederland. De middenvelder is lang niet de enige topper die het wereldkampioenschap aan zich voorbij ziet gaan. Voetbalkrant.com lijst het even voor u op.

Radamel Falcao (Colombia)

De aanvalsleider van AS Monaco en Colombia liep eerder dit seizoen een zware knieblessure op, waarvan hij momenteel revalideert. De doelpuntenmachine hoopt nog steeds op het WK en dokters doen er alles aan om hem fit te krijgen. Als El Tigre het eindtoernooi al haalt, dan is het maar zeer de vraag of hij meteen op niveau zal zijn.

Sami Khedira (Duitsland)

Ook Joachim Löw kan wellicht niet rekenen op één van zijn basispionnen. Sami Khedira is een belangrijke schakel in het geheel van de Duitse nationale ploeg. Zeker op het gebied van balrecuperatie. Khedira liep eveneens een zware knieblessure op. Artsen hopen hem tijdig speelklaar te krijgen, maar ook dit verhaal wordt een race tegen de klok.

Holger Badstuber (Duitsland)

Nog bij Duitsland, zullen we ook Holger Badstuber niet aan het werk zien op het WK. De verdediger ligt al een hele poos in de lappenmand en zal niet tijdig fit geraken om aanspraak te maken op een selectie. Voor al het blessureleed behoorde de verdediger van Bayern München tot de kern van Joachim Löw.

Theo Walcott (Engeland)

Net als Falcao en Khedira, liep ook Theo Walcott een zware knieblessure op. Arsène Wenger kan dit seizoen niet meer rekenen op de pijlsnelle winger en ook het WK in Brazilië komt zo goed als zeker te vroeg voor de Engelsman.

Jack Wilshere (Engeland)

Nog meer zorgen voor Engels bondscoach Roy Hodgson. Jack Wilshere liep vorige week in de oefeninterland tegen Denemarken een voetblessure op en ligt een zestal weken in de lappenmand. De linkspoot van The Gunners houdt zijn kansen op het WK gaaf, maar zal voor aanvang van het toernooi wel nog een conditionele achterstand moeten wegwerken.

Bruma (Portugal)

Portugal zal op het WK dan weer niet kunnen beschikken over toptalent Bruma. De technisch vaardige flankspeler was aardig op dreef bij Galatasaray, tot ook bij hem een zware knieblessure roet in het eten gooide. Er wacht ook Bruma een maandenlange revalidatie.

Giuseppe Rossi (Italië)

De grootste pechvogel van allemaal is misschien wel Giuseppe Rossi. De pocketspits van Fiorentina stond al eens bijna twee jaar langs de zijlijn met knieproblemen, en viel eerder dit seizoen opnieuw uit met een knieletsel. Rossi leek een certitude voor de wereldbeker. Hij was dit jaar goed voor 14 goals in 18 wedstrijden.

Robbie Kruse (Australië)

Ook bij Australië zal een smaakmaker ontbreken. Robbie Kruse werd in 2013 uitgeroepen tot beste voetballer van zijn land, maar mist het WK nadat hij eerder dit seizoen door zijn knie ging op training bij zijn club Bayer Leverkusen.

Humberto Suazo (Chili)

Voor Humberto Suazo komt het WK met Chili mogelijk te vroeg door een schouderblessure. De 34-jarige spits, momenteel aan de slag bij het Mexicaanse Monterrey, miste in 2010 bijna het WK met dezelfde blessure.

Bryan Oviedo (Costa Rica)

Bij een ander Zuid-Amerikaans land, Costa Rica, zal Bryan Oviedo dan weer ontbreken. De ploegmaat van Romelu Lukaku en Kevin Mirallas bij Everton liep eind januari een beenbreuk op en mocht zo meteen een kruis maken over zijn deelname aan het WK in Brazilië.

Kevin Strootman (Nederland)

De laatste in het jammer genoeg lange rijtje met spelers die het WK (wellicht) moeten missen, is Kevin Strootman. De Nederlander liep afgelopen weekend een knieblessure op tijdens het treffen met Napoli. Het verdict voor Strootman was zwaar: hij is maanden buiten strijd en zal niet in actie komen op het WK.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties