Genk-voorzitter Houben: "Opluchting is groot"

bart ver elst
| 26 reacties
Genk-voorzitter Houben: "Opluchting is groot"
Foto: © SC

Genk heeft dan toch nipt play-off 1 kunnen halen ten koste van AA Gent. Het zag er heel dramatisch uit toen de Genkenaars bij een 2-0 achterstand de rust in gingen. Voorzitter Herbert Houben is opgelucht.

Houben geeft toe dat hij het niet meer zag zitten na de 2-0: "Je komt snel 2-0 achter, na mistasten van de keeper en nog een penalty die er volgens mij echt geen was. Onze eerste helft was echt niet goed. In de tweede helft zijn we sterk gestart en hebben we onze mentale weerbaarheid getoond. Ik denk dat dit gelijkspel zeker verdiend te noemen is."

"De opluchting is zeer groot bij mij. Indien we play-off 1 hadden gemist, was dit een regelrecht drama geweest. Als we in play-off 2 terecht gekomen waren, dan stonden we terug waar we enkele jaren geleden stonden, en dat zou een echte blamage geweest zijn."

De voorzitter hoopt een beter Genk te zien in de play-offs: "De druk is weg nu we in play-off 1 zitten, misschien kunnen we nu ons beste voetbal tonen. De kloof is natuurlijk groot, maar we moeten er gewoon vol voor gaan", besluit Houben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties