Reactie Leye: "Opnieuw de ploeg waar iedereen schrik van heeft"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 9 reacties
Leye: "Opnieuw de ploeg waar iedereen schrik van heeft"
Foto: © Photonews

Mbaye Leye stond voor het eerst sinds zijn zware knieblessure in de basis bij Zulte Waregem. Op bezoek bij zijn ex-club AA Gent maakte hij zoals gepland een uur vol. Van op de bank zag hij Sylla uiteindelijk de winning goal maken.

Sander De Graeve in Gent

Het vormpeil van de fusieclub stemt de aanvaller alvast tevreden. "We kunnen opnieuw de ploeg van vorig jaar zijn", aldus Leye. "Een ploeg waar iedereen schrik van heeft. Als je ziet hoe we spelen, met combinaties en goed voetbal, kunnen we die prestaties herhalen in de play-offs."

Ook persoonlijk putte hij vertrouwen uit de wedstrijd. "Het was mijn eerste basisplaats, het was het plan om één uur te spelen en dat lukte. Ik was erg tevreden over mijn eerste helft, het deed deugd om weer bepaalde zaken goed aan te voelen op het veld."

"Geen schrik voor duels"

Hij lijkt stilaan de oude. "Ik heb geen schrik om in duels te gaan, dat is het belangrijkste. Ik maakte een goeie voorbereiding en fysiek ben ik volledig in orde. Het doel blijft met zoveel mogelijk matchritme in de benen de play-offs aan te vatten. Daarbovenop deden mijn collega's me nog een finale cadeau."

Voor die finale is Leye naar eigen zeggen klaar. "Ik hoop dat we die gaan winnen. De matchen tegen Club en Gent waren generale repetities, die liepen goed af. Nu kunnen we eindelijk aan die finale denken. Ik wil die Beker in de prijzenkast van Zulte Waregem kunnen zetten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties