Match van de waarheid voor Ferrera? "Zover denk ik niet na"

Robby Morren
Robby Morren
| 10 reacties
Match van de waarheid voor Ferrera? "Zover denk ik niet na"
Foto: © SC

Emilio Ferrera staat zondag al onmiddellijk voor de match van het jaar met Racing Genk. Of hij ook volgend seizoen op de bank zal zitten in de Cristal Arena wordt mogelijk zondag al voor een groot stuk beslist. Zelf blijft hij er stoïcijns kalm onder: "Daar denk ik nog niet over na."

Door Robby Morren

Een echt schokeffect bracht de komst van Ferrera niet teweeg. Genk werd uit de Europa League gekegeld door Anzhi en ging enkele dagen later onderuit op het veld van Anderlecht. Vorig weekend pakte de oefenmeester zijn eerste driepunter in Genkse loondienst tegen hekkensluiter Bergen. Tegen Kortrijk moet Ferrera daar een vervolg aan breien want een nederlaag kan play-off 2 betekenen.

De opdracht van Ferrera was duidelijk: Genk naar play-off 1 loodsen. Hij tekende een contract tot het einde van dit seizoen met optie. Het is maar al te zeer de vraag of Genk die optie zal lichten indien de club het geld en het prestige van play-off 1 misloopt. De wedstrijd van zondag kan dus wel eens heel belangrijk zijn voor Ferrera, al wuift hij dat zelf weg.

"Ik heb mijn contract bij Genk nog maar pas getekend"

"Daar denk ik nog niet over na, eerlijk niet. Ik heb mijn contract bij Genk nog maar pas getekend." (lacht) Of hij zondag zenuwen zal hebben voor de wedstrijd. "Nee, en ik denk ook de spelers niet. Zij leven voor zulke wedstrijden met veel inzet."

“De match is natuurlijk wel belangrijk voor de club, de spelers en voor iedereen, maar niet in het bijzonder voor mij persoonlijk", weerlegt Ferrera al geeft hij grif toe dat hij natuurlijk maar al te graag play-off 1 wil spelen. "Iedereen wil graag al die toppers spelen. We denken liever niet aan het scenario dat we via play-off 2 nog Europees moeten halen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties