Top&Flop Peeters & Van Hout

Peeters & Van Hout
Foto: © SC

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Bob Peeters

Je kan er niet omheen: Bob Peeters heeft iets neergezet bij Waasland-Beveren. Er waren twijfels of hij het zinkende Wase schip zou kunnen redden, en ondanks goede resultaten de afgelopen maanden leek het alsnog fout te kunnen lopen op speeldag 30. Maar niet getreurd voor Peeters, die tegen leider Standard bewees dat je door te durven iets kan halen tegen de Rouches. Waasland-Beveren zo meer dan verdiend naar play-off 2, wie weet wat ze daar kunnen nu ze helemaal niets meer te verliezen hebben.

Besnik Hasi

Durf. Ook iets dat Besnik Hasi dit weekend aan de dag legde bij het kiezen voor een systeem met twee spitsen, en door kapitein Gillet gewoon uit de basis te houden. Een duidelijk signaal naar een nieuwe vorm van voetballen. En het rendeerde: Anderlecht speelde een van zijn meer degelijke wedstrijden van 2014 en pikt zo terug aan met een klinkende overwinning.

Bekerfinalisten zijn er klaar voor

Speelden Lokeren en Zulte Waregem hun beste wedstrijd van het seizoen? Neen, verre van. Speelden ze degelijk en op resultaat? Zeker wel. Deze clubs toonden zich de afgelopen seizoen bijzonder regelmatig, het is nu afwachten welk tactisch steekspel Maes en Dury er zaterdag van gaan maken.

FLOP

Kristof Van Hout

Als een pannenkoek stond Kristof Van Hout dit weekend te keepen. Dan begon Racing Genk voor een keer niet eens slecht aan de partij, mocht het snel achtervolgen door een capitale blunder van de goalie. Dat hij de rest van de eerste helft nog een aantal keer bijzonder schichtig voor de dag kwam hielp helemaal niet in zijn beoordeling. Buffel nam zijn ploeg op sleeptouw, maar te vaak kosten fouten dure punten. Naar play-off 1 toe zal het echt anders moeten.

Standard

Zit de landskampioen in een dipje? 4 op 12 is alvast geen cijfer om mee naar huis te komen als fiere leider zijnde. De voorsprong is de voorbije weken geslonken als sneeuw voor de zon, bij het ingaan van play-off 1 staat de teller op amper twee punten. Het was bovendien tekenend dat Kawashima zich meer in de kijker kon spelen dan de spitsen en dat er onmondigheid heerste op het middenveld. 

KV Mechelen

De krokusvakantie van de redding duurt bij Malinwa behoorlijk lang. Wat ze dit weekend op de mat brachten - of net niet - was weinig hoopvol voor wat komen gaat. Mechelen toonde zich de voorbije weken tegen de topclubs sterk, maar lijkt zich niet te kunnen opladen voor mindere tegenstanders. Play-off 2 wordt op die manier een maat voor niets. Voor grinta moet je in Mechelen bij de dames zijn: zij floreerden ook dit weekend en zijn nu al kampioen in eerste provinciale. 

Ongeluksvogel van de week: Jelle Vossen

Jelle Vossen mist het begin van de play-offs, nadat hij zich gisteren op speeldag 30 blesseerde. Alweer pech voor de fragiele aanvaller en de Limburgse club, dat hem zeker kan gebruiken in moeilijke tijden. Geluk bij een ongeluk: de spits slaagt er steevast in sneller terug fit te zijn dan iedereen verwacht, dus hopelijk is dat ook nu het geval.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties