Analyse Welke landgenoot stevent af op Europees succes?

Welke landgenoot stevent af op Europees succes?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren is in het Zwitserse Nyon geloot voor de kwartfinales van de Champions - en Europa League. Nog acht landgenoten zijn actief op het Europese toneel. Maar hoe liggen hun kaarten op tafel? Vandaag besluiten we met de Europa League.

Door Cédric De Volder

Nog acht landgenoten - Adnan Januzaj van Machester United inclusief - zijn nog steeds actief op het Europese toneel. De poulefase van de Champions - en Europa League liggen al een tijdje achter ons en 'money time' is stilaan aan de orde.

Gisteren gaven we al een overzichtje van de winstkansen van onze landgenoten op het Kampioenenbal. Dat kan je HIER bovendien nog eens nalezen. Vandaag vervolgen we in de Europa League. Voor de volledigheid: in deze fase komen nog drie landgenoten in actie.

Jan Wuytens en Yves De Winter (AZ)

AZ werd door KRC Genk destijds al een beetje onderschat. De Alkmaarders waren immers een potentiële tegenstander. Let wel: dan moest Anzhi Makhachkala wel worden uitgeschakeld. Een doel waar AZ - in tegenstelling tot de Limburgers - dan weer wel in slaagde. Al lijkt de kans klein dat Jan Wuytens en bankzitter Yves De Winter ook de trofee zullen winnen. De roodhemden krijgen in de kwartfinales bovendien SL Benfica op het bord. Jawel, dezelfde Portugezen die Jan Vertonghen, Moussa Dembelé en Nacer Chadli van het Europese toneel stootten.

Steven Defour (FC Porto)

De kansen van Steven Defour op Europees goud zijn dan weer een pak groter. De Rode Duivel toonde zich in een Belgisch onderonsje de betere van het SSC Napoli van Dries Mertens. "We kunnen de Europa League winnen", was Defour bovendien positief over de kansen van de Draken. Bovendien kwam er met Sevilla FC een haalbare tegenstrever uit het trommeltje. Ja, Porto en Defour verdienen een gokje voor eindwinst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties