'Oskaar van de Week': Hannes Van Der Bruggen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
'Oskaar van de Week': Hannes Van Der Bruggen
Foto: © SC

Het was me het weekendje van de fopduiken en andere vallende sterretjes en zwanen wel. Op verschillende velden vierde de kwalijke trend van de schwalbe en het matennaaien weer hoogtij. Deze week gaan we op bezoek in de Ghelamco Arena van KAA Gent.

De laatste seizoenen is de schwalbe ingeburgerd geraakt in het profvoetbal. Een aanvaller moet bij wijze van spreken eerst een duikexamen afleggen vooraleer hij een lucratief contract kan tekenen bij een voetbalclub. Vandaar reikt Voetbalkrant.com de 'Oskaar van de Week' uit. Deze week gaan we op bezoek in de Arteveldestad.

Keuzeprobleem

En er was deze week keuze genoeg in de Jupiler Pro League. Enkele weken geleden bliezen we nog de loftrompet om het fair-playgehalte in onze pintjesliga te bewieroken. De heren profvoetballers die zich wekelijks in het zweet werken op onze Belgische velden waren de afgelopen dagen echter niet zo braaf meer.

Thomas Buffel, Ibou Sawaneh, Olafur Skulason,... Het zijn maar enkele namen die tijdens de eerste speeldag van de nacompetitie hun duikkunsten lieten bewonderen. De flankaanvaller van Oud-Heverlee Leuven ging in de partij tegen RAEC Mons zelfs enkele keren gezwind tegen de mat. En toch kozen we deze week voor iemand anders.

De driedubbele schroef van Hannes

Deze week kiezen we echter voor het komisch gehalte in de duik van Hannes Van Der Bruggen. De middenvelder van de Buffalo's was wellicht wanhopig op zoek naar de gelijkmaker in de partij tegen KV Oostende. Een carrière als acteur zit er voor de student echter niet in, vrezen wij.

Van Der Bruggen stormde immers het zestienmetergebied van the Kustboys binnen. De middenvelder liep echter pardoes tegen een Oostendse schouder aan. Wat volgde werkte echter op de lachspieren. Van Der Bruggen liep nog eventjes verder, maar ging dan gezwind tegen de grond. Het viel echter op dat de middenvelder een duik maakte. Maar goede poging, Hannes!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties