Nainggolan stuurt sollicitatie: "Ik verdien een plaats in de WK-selectie"

Nainggolan stuurt sollicitatie: "Ik verdien een plaats in de WK-selectie"
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Nog enkele weken wachten en Marc Wilmots maakt de (ruime) selectie Rode Duivels bekend die ons land moet vertegenwoordigen op het WK in Brazilië. Radja Nainggolan vindt de keuze voor zichzelf alvast logisch. "De bondscoach moet niet naar namen kijken, hé."

De voorbije maanden is er al een pak gezegd en geschreven omtrent het statuut van Radja Nainggolan. De middenvelder ontpopte zich op een korte tijd tot een sterkhouder op het middenveld van AS Roma, maar is allesbehalve een vaste waarde in de selectie van de Rode Duivels. Nochtans liggen de kaarten voor de middenvelder zelf duidelijk.

"Ik verdien een plaats in de WK-selectie", aldus Nainggolan in Sport/Voetbalmagazine. "Ik doorliep eigenlijk alle nationale jeugdploegen, maar plots hield het op. Was Cagliari een te kleine club? Ik weet het niet, maar sinds mijn transfer naar Roma word ik wel opnieuw geselecteerd. Ik ben nochtans niet veranderd."

"Was Cagliari een te kleine club?"

De Antwerpenaar begrijpt de twijfels van Marc Wilmots wel. "Er zijn een pak spelers voor drie posities op het middenveld. En ik reken ook Timmy Simons tot dat groepje. De bondscoach moet echter niet naar namen, maar naar prestaties kijken. Of ik rancune voel tegenover Wilmots? Nee, helemaal niet. Maar ik had toch wel gehoopt om me meer te kunnen tonen in het shirt van België."

Nainggolan kreeg zijn kans tegen Ivoorkust. Hij mocht het opnemen tegen onder meer Didier Drogba. "Ik heb me toch kunnen bewijzen", besluit de middenvelder. "Al had ik een pak zenuwen. Wat ik de Rode Duivels kan bijbrengen in Brazilië? Mijn overwinningsdrang. Ik wil maar één ding: winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties