lieLierse SK
gntKAA Gent
Datum: 05/04/2014 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse duwt Gent nog dieper de put in
Tamara Vereecken
| 0 reacties
Lierse duwt Gent nog dieper de put in
Foto: Photonews.be

Gent had vanavond willen winnen om z'n kansen op Europees voetbal gaaf te houden maar dat lukte dus wederom niet. Losada bezorgde een sterk spelend Lierse de winst en duwde Gent zo nog dieper de put in.

Tamara Vereecken in Lier

Stanley Menzo trok alweer de kaart van de jeugd en bracht Sayed en Tahiri voor het eerst aan de aftrap. Berezovsky nam tussen de palen opnieuw over van Goris en ook vaste waarde Bourabia mocht starten.

Bij AA Gent stonden Rafinha en Zukanovic opnieuw in de basis. Via Soumahoro en Kagé hoopte Rednic voor meer slagkracht op de flanken te zorgen.

Eerste helft

Lierse probeerde de bezoekers meteen te imponeren maar Sels liet zich niet verrassen. Losada belaagde de goalie tot twee keer toe met een afstandsschot, z’n ex-ploegmaat stond telkens paraat. Aan de overzijde mikte Asare een eerste kansje van AA Gent over en naast. Kasmi had hetzelfde idee als Losada en vuurde een ver schot richting Gentse goal. Sels liet zich dit keer wel bijna verrassen maar de bal zoefde enkele centimetertjes over.

Lierse voetbalde helemaal niet slecht, tikte de bal bij momenten mooi rond - enkel in de zone van de waarheid miste het opnieuw wat efficiëntie. AA Gent kwam maar niet in z’n spel. Het was tot net voor het halfuur wachten tot Habibou de eerste bal tussen de palen kreeg voor de bezoekers, veelzeggend...

Al leek dat wel het signaal voor de Buffalo’s om wakker te worden. Diezelfde Habibou zou namelijk toch nog voor Gents gevaar zorgen in de slotfase van de eerste periode. Bij z’n eerste poging gleed hij weg, even later kopte hij een voorzet van Rafinha nipt naast.

Na de rust konden de jongens van Rednic die lijn helaas niet doortrekken. Integendeel, het was Losada die Lierse verdiend op voorsprong bracht. Hij tikte een voorzet van Kasmi over het been van Sels in doel, 1-0.

De Buffalo-supporters scandeerden “ze zijn te zwak voor play-off 2” en “shame on you”.  Het leek de spelers toch tot enig inzicht te brengen en die gingen dus op zoek naar de gelijkmaker. Na een afgeweken vrijschop belandde de bal voor de voeten van Zukanovic maar die was zo verrast dat hij de kans niet benutte.

Habibou zou na z’n missers voor de rust ook nu geen succes kennen in de afwerking. Hij mikte een voorzet van Puljic onbegrijpelijk hoog over. Even later kreeg de aangever van zonet zelf een kans maar Berezovskyi redde zijn knappe kopbal van de lijn. In extremis zag AA Gent nog een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

De pogingen van AA Gent na het tegendoelpunt mochten dus niet meer baten, de score bleef ongewijzigd. Welke gevolgen dit heeft voor trainer Rednic zal de komende uren of dagen moeten blijken. AA Gent staat door deze nieuwe nederlaag allerlaatste in z'n poule en de kans op groepswinst wordt steeds kleiner.

Lierse duwde de Buffalo's dus nog dieper de put in en komt zelf op één puntje van leiders KVO en Waasland-Beveren te staan.

Opstellingen

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
Swinkels Arjan 90' 6.7
El Messaoudi Ahmed 90' 10
Maciel Sousa Campos Wanderson 90' 7
Tahiri Anas 75' 5
Sayed Ahmed 45' 5
Berezovskiy Igor 90' 7.3
Kasmi Faysel A 90' 10
Losada Hernan 90' 8
Bourabia Rachid 90' 6.7
De Jonghe Jimmy 90' 7.7
Traoré Hamari 90' 7
  Bank G Beoordeel
El Sayed Ghaly Hossam 45' 6
Limbombe Anthony 15' 6
Goris Nathan -  
Allach Ayyoub -  
Wils Thomas -  
Diomandé Souleymane Baba -  
Brik Ibrahim -  

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' 5.5
Soumahoro Yaya 63' 5
Puljic Ante 90' 5
Kage Hervé 78' 5
Diabaté Zie 74' 5
Van der Bruggen Hannes 90' 5
Rafinha Rafael Scapini   90' 5
Neto Renato 90' 5
Zukanovic Ervin 90' 5
Habibou Habib 90' 5
Asare Nana 90' 5
  Bank G Beoordeel
Privat Sloan 27' 5
Gavazaj Enis 16' 5
Caenepeel Jinty 12' 5
Padt Sergio -  
Locigno Sébastien -  
Vandeputte Jari -  
Vitas Uros -  
Herbeleef Lierse SK - KAA Gent

Vooraf