Reactie Rednic bijt van zich af: "Het ligt echt niet altijd aan de trainer"

Tamara Vereecken
| 8 reacties
Rednic bijt van zich af: "Het ligt echt niet altijd aan de trainer"
Foto: © SC

Mircea Rednic kon op de persbabbel na de wedstrijd z'n ongenoegen over de prestatie van z'n spelers niet onder stoelen of banken steken. Hij vond hun reactie na de blamage van vorige week ondermaats en zou het dan ook niet correct vinden, mocht hij hier de dupe van worden.

Tamara Vereecken in Lier

De coach van de Buffalo’s was niet tevreden over de match van z’n team. “Nee, we misten dominantie op het middenveld, waar Lierse net wel sterk was. Zij hadden met Losada  een speler die het verschil kon maken, iets wat ons niet lukte.”

Rednic voerde vier wissels door in z’n basiself ten opzichte van vorige week. “Dat had toch als effect dat we iets offensiever waren, jammer van het buitenspel op het einde.” De jongeren op de bank mochten wel pas na de rust invallen. “Ik heb er inderdaad spijt van dat ik hen niet sneller heb gebracht. Zij zorgden meteen bij hun invalbeurt voor verandering. Inzet en spelplezier, dat maakt het verschil.”

“Het is niet correct dat voetballers met zo’n contracten, zich op deze manier gedragen”

En dat is net wat de trainer miste bij de ervaren spelers. “Ja. Na het verlies tegen KVO hebben we veel gepraat, veel rond de tafel gezeten. Ik zag vanavond helaas geen reactie op het veld. Er wordt door sommige spelers veel gezegd in de pers maar onvoldoende getoond op het veld. Om deze match te kunnen winnen, was een andere ingesteldheid nodig maar die hadden ze dus niet.”

Voor Mircea Rednic is het nochtans erg duidelijk wat er van de spelers verwacht wordt. “Het is niet correct dat voetballers met dit soort contracten en lonen, zich op deze manier gedragen. Spelers moeten hard trainen en goed spelen, en vooral niet aan andere zaken denken.”

“Het is nu al vele maanden zo dat de trainers vertrekken en de spelers blijven"

Een andere trainer is volgens de Roemeen geen oplossing. “Het is nu al vijftien maanden zo dat de trainers vertrekken en de spelers blijven. Ik heb na KVO mijn verantwoordelijkheid genomen en alles goed geanalyseerd. Het is echt niet altijd de schuld van de trainer, ook op dat vlak moet alles heel goed geanalyseerd worden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties