Anderlecht legt nieuw toptalent vast

Anderlecht legt nieuw toptalent vast
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht heeft Alper Ademoglu een contract voor drie jaar gegeven. Het grote talent speelt sinds een jaar bij de Brusselaars en was gegeerd door heel wat buitenlandse topclubs.

Vorig jaar kwam het nog tot een halve ruzie tussen Anderlecht en Genk toen de nu 16-jarige middenvelder Genk verliet om in Neerpede te komen voetballen. "Alper staat al lang op onze lijsten. Hij is een technisch onderlegde voetballer die het spel kan lezen zoals weinigen dat kunnen. Alper Ademoglu is een wissel voor de toekomst van RSC Anderlecht. Hij kan, binnen enkele seizoenen, zonder twijfel uitgroeien tot een bepalende speler van het eerste elftal. Ik wil de familie Ademoglu, de speler en zijn zaakwaarnemer Josy Comhair danken voor hun medewerking en hun vertrouwen. Alper volgt, net zoals Youri Tielemans, het Purple Talents programma", aldus Herman Van Holsbeeck op de clubsite.

Hij kan binnen paar jaar uitgroeien tot een bepalende speler van het A-team

Ook Ademoglu reageerde al op het digitale forum van de Brusselaars. "Dit is een droom die waarheid wordt. Tekenen voor de grootste club van het land is een eer. Ik mag, net zoals Romelu Lukaku, Dennis Praet en Youri Tielemans, het Purple Talents programma volgen. Dat programma zal me helpen om niet alleen een doorgedreven opleiding om profvoetballer te worden, maar om ook een hoger secundair diploma te behalen. Dat heeft de doorslag gegeven. Bovendien krijgen steeds meer jongeren de kans om zich in de eerste ploeg te bewijzen. Ik wil de directie van RSC Anderlecht langs deze weg danken voor zo veel inspanningen. Hier voel ik vertrouwen en steun", liet hij weten;
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties