Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Kehrweg Stadion
OHL neemt leiding in eindronde
Tamara Vereecken

OHL deed wat het moest doen om z'n ambities waar te maken in de eindronde. De Leuvenaars gingen met 0-3 winnen op het veld van Eupen dankzij twee goals van Cerigioni en eentje van Ruytinx en nemen zo voorlopig de leiding.

Tamara Vereecken in Eupen

Op zoek naar de overwinning in Eupen miste Ivan Leko ondermeer Messoudi wegens geblesseerd. Ruytinx en Pettersson startten op de bank omdat zij in het begin van de week hinder ondervonden van lichte kwetsuren.

En het ging nog even door op dat elan voor OHL. Na een kwartier spelen kon Ibou niet meer verder en vijf minuten later hetzelfde verhaal voor Reynaud. Nog niet eens halfweg de eerste helft en Leko had dus al twee wissels opgebruikt, nl Ruytinx en Buysens.

Eupen het betere spel, OHL de doelpunten

Beide ploegen toonden goede wil maar echt uitgesproken kansen leverde dat niet op. De grootste mogelijkheid voor de thuisploeg was er voor Asamoah. Zijn snoeiharde pegel miste echter nipt het kader. Luttele minuten later zou ook Taulemesse het leer niet over de lijn krijgen.

Terwijl Eupen het meeste balbezit had, waren het de bezoekers uit Leuven die op slag van rust zouden scoren. Buyssens zag eerst een kopbal nog net over doel waaien, Cerigioni zette z’n ploeg met een harde schuiver in de verste hoek wél op voorsprong.

En dat doelpunt net voor de koffie gaf de bezoekers vleugels. Al heel snel na de rust tekende Cerigioni dan ook voor z’n tweede van de avond. Björn Ruytinx was de auteur van de 0-3, een knap vluchtschot vanuit de tweede lijn.

Met op dat moment nog een halfuur op de klok probeerde Eupen wel maar OHL controleerde de wedstrijd. Leko en z’n jongens namen zo al bij al makkelijk de drie punten mee naar Leuven. En wat belangrijker is: ze staan aan de leiding in deze eindronde. Ook Moeskroen heeft vier punten maar OHL heeft een beter doelsaldo.